Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,929 $

Gareth Southgate: megértjük a csalódottságot a teljesítményünk miatt, jogos a kritika

Az angol válogatott szövetségi kapitánya elismerte, a szurkolók jogosan vannak felháborodva a válogatott teljesítményén, s ígéretet tett, mindent megtesznek, hogy javítsanak a dolgokon.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mint ismert, az angol válogatott csütörtökön 1-1-es döntetlent játszott Dánia ellen, amivel a C csoport élére kerültek, ezzel együtt pedig jó eséllyel bekerülhetnek a legjobb 16 közé is. Csakhogy a vasárnapi, Szerbia elleni 1-0-s angol győzelem során a csapat szemmel láthatóan képtelen volt kontroll alatt tartani a helyzetet, és nem a tőlük elvárt teljesítményt hozták.

A 25 éves Alexander-Arnoldot a második félidő elején lecserélték, helyére a Chelsea játékosát, Conor Gallaghert küldték. Alexander-Arnoldról Southgate azt mondta újságíróknak: Soron kívül Több mint húszan meghaltak egy közúti balesetben Bolíviában

„Voltak olyan pillanatai, amikor úgy teljesített, ahogy gondoltuk. Ez egy kísérlet – nincs természetes helyettesítőnk Kalvin Phillips helyett. Jelenleg nem úgy alakul a játékunk, ahogy szeretnénk.”

A mérkőzés során Harry Kane a torna első góljával a 18. percben vezetést szerzett Angliának, de 16 perccel később Morten Hjulmand találatával Dánia egyenlített. A második félidő jelentős részében azonban Dánia remekelt, az angolok pedig nem tudtak győztes gólt szerezni, amivel bekerültek volna a kieséses szakaszba.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Southgate a BBC One-nak adott interjújában elismerte, a csapat nem hozta azt a teljesítményt, amit ő és a szurkolók elvártak volna:

„Megértjük, hogy az emberek csalódottak lesznek a teljesítmény miatt, és jogosan. Jelenleg nem használjuk elég jól a labdát, és el kell fogadnunk, hogy ha ezt tesszük, akkor időnként szenvedni fogunk, ahogy most is tettük. Tudjuk, hogy van egy másik szint, amit meg kell találnunk.”

Az angolok szövetségi kapitánya nehezményezte, hogy bezuhant a csapat labdabirtoklása, hangsúlyozva, hogy rengeteg munka vár rájuk, ami nyilvánvaló az elmúlt két mérkőzésen nyújtott teljesítményük alapján.