Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Galambos Lajos azon dolgozik, hogy felmentsék vagy sokkal enyhébb ítéletet kapjon

Fotó: Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész nyilatkozik, miután távozott a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetbõl 2016. január 24-én. A bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított Galambos Lajos elõzetes letartóztatását. MTI Fotó: Lakatos Péter
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Ha nem tudnak olyan bizonyítékokat találni, ami ezt lehetővé teszi, akkor elmondása szerint akár a „bitófa alá is” megy.

Mint ismeretes, nemrég kórházba szállították Galambos Lajost, aki azóta kikerült az őt ápoló egészségügyi intézményből. Időközben pedig bejelentették, hogy elutasították azon kérelmét, mellyel a börtönbe vonulását szerette volna elhalasztani.

Elmondása szerint súlyos betegséggel küzd, de az igazságügyi orvosszakértő csak részben látta indokoltnak a közvetlen életveszélyre való hivatkozást. Lajcsi, a híres zenész 3 év és 6 hónap börtönbüntetést kapott áram-, gáz- és vízlopásért, mindezt jogerősen.

Február 15. lett volna az a dátum, amikor bevonul a börtönbe Kecskeméten, ám ez azóta sem történt meg. Lajcsi és ügyvédje Hajdú Péter műsorának, a Frizbi TV-nek volt a vendége, aminek ideje alatt természetesen főszerepet kapott az ügy.

Galambos nem adja fel

Dr. Csontos Zsolt ügyvéd azt mondja, a döntés nem jogerős az orvosi vélemény kapcsán, és fellebbezést nyújtanak be, mert nem fogadják el, hogy Lajcsi a büntetés-végrehajtás keretein belül is kezelhető.

„Vártam, hogy legalább megjelenhessek valaki előtt és megvizsgáljanak, de erre esélyt sem adtak. Néhány nap alatt, gyorsított eljárásban hozták meg ezt a döntést.” – idézte a Blikk Galambost, aki nagyon csalódott.

Magánynyomozókat béreltek, hogy találjanak olyan tanúkat, akiket a bírósági eljárás alatt nem hallgattak meg, és Lajcsi számára kedvező lenne a vallomásuk. Erre azért van szükségük, mert perújításon dolgoznak, ahhoz viszont új bizonyítékokra van szükség.

Az a tervük, hogy ezzel elérhetik a felmentést, vagy egy sokkal enyhébb ítélet kiszabását. „Ha nem tudunk ilyen bizonyítékokat találni, felteszem a kezem, és megyek, ahová mennem kell. Akár a bitófa alá is.”