Clouds
21 Budapest
Dollár
344,72 Ft
Euró
370,93 Ft
Font
431,78 Ft
Bitcoin
26,896 $

Ügyvédje szerint Galambos Lajos „férfiasan viselte sorsát”

Székesfehérvár, 2016. január 24. Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész mutatja a zokniból készített szemtakaróját és nyilatkozik, miután távozott a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetbõl 2016. január 24-én. A bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított Galambos Lajos elõzetes letartóztatását. MTI Fotó: Lakatos Péter
Style

Takács Petra

Szerkesztő

Elmondása szerint a zenész pszichésen erősnek tűnt.

Mint arról korábban beszámoltunk, Galambos Lajos a mai napon kezdte meg büntetését a baracskai börtönben, hivatalos nevén a Közép-dunántúli Országos Büntetés-Végrehajtási intézetbe.

A zenész magánmentővel érkezett a börtönhöz, ügyvédje egészen a kapuig elkísérte, később pedig a Borsnak elmondta, hogy jövő héten már meg is látogatja Galambost.

Folyamatos ellátásra szorulhat

„Ügyfelem a családjától még otthon elbúcsúzott. Mielőtt útjára engedtem, annyit kértem tőle, hogy próbáljon meg minél gyorsabban alkalmazkodni az új helyzethez” – mondta.

Galambos egészségügyi állapotát a következő három nap során felmérik, melynek következtében kiderül az is, hogy szüksége lesz-e folyamatos orvosi ellátásra a tüdőbetegsége miatt.

A zenészt üzletszerűen, jelentős érték ellen elkövetett lopással és társtettesként vesztegetéssel vádolták, tavaly decemberben pedig 3 év 6 hónapra ítélték. Korábban 2 év 10 hónapot kértek rá lopás bűntette miatt, de az ügyészség súlyosítást kért.