Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,97 Ft
Euró
392,90 Ft
Font
459,72 Ft
Bitcoin
68,260 $

Régóta várt funkció érkezik a Windows 11-be, ez sokaknak hasznos lesz

A Jegyzettömb alkalmazás ezentúl képes lesz észlelni és akár automatikusan javítani az elgépeléseket, helyesírási hibákat.

Fotó: Unsplash
PC

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egyes felhasználóknál már megjelenhetett a windowsos Notepad, azaz a Jegyzettömb alkalmazás 11.2402.18.0-s verziószámmal ellátott kiadása, ami egy régóta várt újdonságot hoz el az alapértelmezett appba: ez nem más, mint a helyesírás-ellenőrzés, amelyre a felhasználók valóban évek óta vártak, így minden bizonnyal sokan örülnek a hír hallatán.

Mint kiderült, a frissítés után a Jegyzettömb kiemeli a rosszul írt szavakat, és javaslatokat ad, amely által könnyen azonosíthatjuk és kijavíthatjuk a hibákat. Emellett a Microsoft bevezette az automatikus javítást is, amely zökkenőmentesen javítja a gyakori gépelési hibákat még gépelés közben – írta meg az Index. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A cikkben kifejtik: a helyesírás-ellenőrzés használata a Notepadben rendkívül egyszerű, mivel a hibásan írt szavak automatikusan piros színnel aláhúzódnak – ahogy azt már más alkalmazásokban is megszokhattuk. A hibák kijavításához kattintani vagy koppintani kell a hibásan írt szóra, majd a legördülő menüből kiválasztani, hogy mire is gondoltunk pontosan.

A Jegyzettömb új verziója továbbá arra is lehetőséget ad, hogy egy dokumentumon belül figyelmen kívül hagyjunk bizonyos szavakat, illetve újakat is hozzáadhatunk a szótárhoz, így azokat a későbbiekben nem jelöli helytelenként az alkalmazás – teszik hozzá. Míg a Microsoft által kiadott közleményből arra is fény derül:

A frissítést elsőként a Canary és Dev csatornákon lévő tesztelők kapják meg, publikus bevezetésre valamikor a következő hetekben lehet számítani. Korábban azt is megírtuk, hogy egyes felhasználóknál lassulást, lefagyást és kék halált is okozott a Windows 11 márciusi frissítése, emellett arról érkezett hír, hogy megoldás jön a Windows egyik legbosszantóbb hiányosságára.