Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Rengeteg új funkciót kap a Messenger, régóta vártunk ezekre

A Meta fotókkal is illusztrálta, hogy kell elképzelni ezeket az izgalmas újdonságokat, amelyek heteken belül megérkeznek.

...svg content...Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Meta nemrégiben jelentette be, hogy a Messenger számos új funkciót kap, mint például azt, hogy mostantól HD minőségben is lehet fotókat küldeni, de akár egész albumokat is, amiket a csevegőpartnerek is szerkeszthetnek, illetve immár QR-kóddal is hozzá lehet adni felhasználókat, hogy létrejöjjön egy beszélgetés. Mint kiderült, a képeknél lesz egy kapcsoló, amely küldés előtt felugrik, s ha azt kiválasztjuk, az adott fotót jó minőségben, nem lerontva küldi el a chatpartnernek.

Sőt, az elküldött képeknél a jobb felső sarokban egy „HD” felirat is megjelenik majd, innen tudhatjuk, hogy jó minőségben ment át a fotó. Míg az albumok kapcsán azt érdemes tudni, hogy azokat barátokkal, családtagokkal, ismerősökkel közösen szerkeszthetjük egy csoportos csevegésben, s képek mellett akár videókat is hozzáadhatunk, de ha később meggondoltuk magunkat, el is távolíthatjuk. Ezt állítólag úgy tudjuk majd megtenni: Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A chatcsoportban kiválasztunk több képet vagy videót (másik opció, ha hosszan rányomunk az adott fotóra), majd felugrik az Album létrehozása lehetőség, amit ha kiválasztunk, máris létrejön egy album, amit kedvünkre átnevezhetünk. Ha pedig utólag szeretnénk hozzáadni valamit, a Hozzáadás albumhoz feliratra szükséges kattintani. De fontos tudni azt is, hogy a chatcsoport tagjai közül mindenki megtekintheti, letöltheti, törölheti a beküldött fájlokat, illetve bármikor hozzá is adhat valamit.

A QR-kódunkat pedig a felhasználók bármikor beolvashatják, hogy direkt üzeneteket küldhessenek számunkra a Messengeren keresztül, de a saját QR-kódunkat bármikor meg is oszthatjuk másokkal. Emellett a Meta azt is megerősítette, hogy megnövelték a fájlok méretkorlátozását, így már akár 100 MB-os fájlokat is küldhetünk egymásnak, s ez minden fájltípus (pl. Word, PDF, Excel, stb) esetében érvényes – írja a GSM Arena. De fotókkal is illusztrálták, hogy kell mindezt elképzelni, azok itt érhetők el.