Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,78 Ft
Bitcoin
58,350 $

Fülöp-szigeteki buszsofőrök érkeztek Magyarországra, ennyit fognak keresni

Két hónapig tartó kulturális és szakmai továbbképzésen vesznek részt, s majd csak januárban fognak munkába állni.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Havonta több mint 400 ezer forintos fizetésért érkezett Magyarországra az a 23 fülöp-szigeteki buszsofőr, akik az Arrivabus Kft. budapesti buszos szolgáltatónál fognak dolgozni a következő két évben. Anyanyelvükön kívül angolul is beszélnek, ám a következő hetekben intenzív magyartanfolyamon is részt fognak venni.

Mint kiderült, a családjuk nélkül érkező sofőrök két hónapig tartó kulturális és szakmai továbbképzésen vesznek részt, s majd csak januárban fognak munkába állni, ha sikeresen elvégzik a szakmai képzést, megszerzik az európai GKI-engedélyt, illetve megfelelnek a pályaalkalmassági vizsgálaton – szúrta ki a Pénzcentrum a Telex beszámolóját. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

Az őket alkalmazó cég célja, hogy mire munkába állnak, képesek legyenek válaszolni az utasok kérdéseire, könnyedén tudjanak kommunikálni a központi diszpécserekkel és a váratlan helyzetek, műszaki hibák vagy balesetek se okozzanak gondot számukra.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a jelentős munkaerőhiány miatt a Soproni Szociális Intézmény úgy határozott, hogy 270 fő dolgozója mellé 20 fő thai munkaerőt kölcsönöz, akik a képzett magyar személyzet mellett, az ő munkájukat segítve, a felügyeletük alatt fognak dolgozni.

Az új nővérek azóta munkába is álltak, a beszámolók szerint kedvesek, segítőkészek és szorgalmasak. Ám a magyar nyelvtudás hiánya jelenleg is sok nehézséget okoz, egyelőre fordító programokkal próbálnak kommunikálni.

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.