Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Friss információk a hamburgi repülőtéren történt túszejtésről

Még mindig tart az ügy, a rendőrség azonban friss információt közölt a helyzetről.

...svg content...Fotó: EPA/GEORG WENDT
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Bild értesülései szerint továbbra is rendkívül feszült a helyzet a hamburgi repülőtéren, ahol egy 35 éves férfi saját 4 éves kislányát ejtette túszul egy felügyeleti vita miatt, most pedig azt követeli, hogy hadd utazzon repülővel Törökországba.

A legfrissebb információk szerint egy biztonsági alkalmazott elszállította a férfi által megrongált sorompót, a rendőrség pedig eközben lezárta a repülőtérre vezető összes utat. A férfi szombat este 20 óra 12 perckor hajtott be Audijával a reptérre, ahol azóta sem volt forgalom. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

A férfi autójával áthajtott egy sorompón, autóját pedig a Turkish Airlines egyik utasokkal teli utasszállító gépe mellett parkolta le. Thomas Gerbert, a szövetségi rendőrség szóvivője megerősítette, a férfi ténylegesen kidobott autójából két, Molotov-koktélra hasonlító égő tárgyat.

Sandra Levgrün rendőrségi szóvivő pedig megosztotta legfrissebb információkat a túszejtés kapcsán: hallották a kislány hangját a túsztárgyalás során, s úgy vélik, a gyermek fizikailag sértetlen:

„Jelenleg azt feltételezzük, hogy a gyermek fizikailag jól van. Ezt a pillanatnyi szemkontaktusból és az elkövetővel folytatott telefonbeszélgetésekből tudjuk megállapítani, ahol a gyermek a háttérben hallható. Annak kapcsán azonban nem szeretnék találgatni, hogy mentálisan hogy érzi magát.”

Megerősítették továbbá, hogy a férfi egy felügyeleti vita nyomán döntött úgy, hogy a lehető legszélsőségesebb módon próbálja elérni, kislánya vele maradhasson.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.