Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Még mindig zajlik a túsztárgyalás a hamburgi repülőtéren

Egész éjjel zajlott a túsztárgyalás azzal a férfival, aki a saját lányát ejtette túszul a hamburgi repülőtéren, amit azóta is zárva tartanak.

...svg content...Fotó: EPA/Blaulicht-News.de
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Korábban már beszámoltunk a hamburgi túszejtésről, ami miatt le kellett zárni a repülőteret. Azóta új információk láttak napvilágot, többek között a túszejtőről, aki saját lányát, egy 4 éves kislányt ejtett túszul, így a hatóságoknak még óvatosabban kell eljárniuk az akcióban.

A 35 éves férfi azt követelte, hogy a gyermekével együtt Törökországba repülhessen. A rendőrség emiatt egész éjjel tárgyalt az apával, majd reggel 6 óra 40 perckor közölték, a helyzet továbbra is statikus, azaz változatlan. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

A repülőtér azóta is zárva tart, és az első vasárnapi járatokat szintén törölték. A férfi fegyvert is vitt magával, aki egy rendszám nélküli Audival hajtott be az 1-es terminál területére, majd áttörte a kaput és egyenesen a repülőgépek felé hajtott.

Nincs változás a túszdrámában

A Bild azt írja, a férfi a Turkish Airlines egyik utasszállító gépe mellett állt meg. Akkor a gép tele volt utasakkal, de azóta elhagyhatták a repülőt, mindenkit evakuáltak a területről, nehogy bántódásuk essen.

A rendőrség török nyelven tárgyalt a férfival, miközben a 4 éves kislányát a kocsiban tartja. Eleinte arról jelentettek, hogy két gyerek van nála, de ezt nem erősítették meg. A rendőrség az éjszaka folyamán azt mondta, a férfi nyitott a kommunikációra, amit nagyon pozitív hírként kezelnek.

Vasárnap kora reggel is csak annyit tudtak mondani, hogy folytatódnak a tárgyalások, és a repülőtér az intézkedés végéig zárva marad. A férfi állítólag több tüzet is gyújtott a repülőtér területén, amikor két égő palackot dobott ki az autóból, amik mintha Molotov-koktélok lettek volna.

A tűzoltóság biztonsági okokból vízzel permetezte le a repülőt, mert attól tartottak, hogy az kigyulladhat. A tűzoltóknak végül sikerült eloltaniuk a lángokat, nem keletkezett kár. Úgy tudni, Szászországból származik a túszejtő, és egy felügyeleti vita miatt rabolta el a lányát.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.