Dollár
395,33 Ft
Euró
412,92 Ft
Font
481,69 Ft
Bitcoin
17,124 $

Francia sportminisztérium Djokovicsnak: ha nincs oltás, nincs French Open

A szerb Novak Djokovic a Belgrádba tartó repülõgép fedélzetén Dubajban 2022. január 17-én. Az ausztrál bíróság ítélete értelmében a kilencszeres gyõztes, címvédõ Djokovic nem indulhatott el a mai napon kezdõdõ ausztrál nyílt teniszbajnokságon. MTI/AP/Darko Bandic
not image

Borbély Fanni

2022. január 17. - 12:56

A francia sportminisztérium nem rejtette véka alá véleményét, és közölte, ha nincs oltás, nincs French Open sem.

Úgy tűnik, Djokovics kálváriája még nem ért véget, ugyanis a dolgok jelenlegi állása szerint a francia bajnokságon sem játszhat, miután a francia sportminisztérium közölte, hogy nem fogják felmenteni az országban érvényes járványügyi szabályok alól.

A világelső teniszező nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást, ezért kitoloncolták Ausztráliából, miután elvesztette a bírósági pert, mely vízuma törlése miatt indult. Eközben a francia parlament vasárnap elfogadta az oltási igazolványra vonatkozó törvényjavaslatot, így ezentúl minden nyilvános helyen, így éttermekben, kávézókban, és mozikban is kötelezően fel kell majd mutatni az oltási igazolványt belépéskor.

A szabályok ráadásul már most érvényben vannak, a sportminisztérium pedig közölte, hogy Djokoviccsal sem fognak kivételezni, és rá is ugyanazok a zabyálok érvényesek, mint bárki másra az országban. S bár a francia bajnokság csak májusban lesz, és addig még akár a teniszcsillag is dönthet úgy, hogy beoltatja magát, a francia kormány álláspontja egyértelmű, és ezen nem is terveznek változtatni – írja a CNA.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.