Videós összefoglaló a Spanyol Nagydíj második szabadedzéséről

Fotó: Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője beül a versenyautójába a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Spanyol Nagydíjának otthont adó montmelói pályán 2023. június elsején. A futamot június 4-én rendezik. MTI/EPA/EFE/Siu Wu
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Forma-1 mezőnye teljesítette az első napot a 2023-as Spanyol Nagydíjon, amit Max Verstappen húzott be a Red Bullal.

Spanyolország mindig is egy különleges helyszín marad Max Verstappen számára, mert ez volt a nagydíj, ahol hirtelen a Red Bull volánja mögé pattanhatott. Olyannyira jól sikerült a debütálása, hogy rögtön futamot nyert.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Ezzel gyakorlatilag azonnal bizonyította, hogy jó döntést hozott a vezetőség, és lassan már három világbajnok címnél jár. Ezeket a címeket sem kell magyarázni, csak idő kérdése volt, hogy mikor érik be a tehetsége.

Jó döntést hozott, hogy a Red Bullnál maradt, akik rövid időn belül másodszorra gyűjthetnek be három egymást követő világbajnoki trófeát. Sőt, nem kizárt, hogy ebből 2024-ben négy lesz, akárcsak korábban Sebastian Vettel esetében.

A Spanyol Nagydíj pénteki napja sem volt unalmas, sokat teszteltek a csapatok, de Verstappen egyértelműen a leggyorsabb volt. Igaz, az első szabadedzéshez képest messze kisebb előnnyel zárt az élen.

0,170 másodperccel volt nála lassabb a hazai hős, Fernando Alonso, míg komoly meglepetésre Nico Hülkenberg vetődött be harmadikként 0,270 másodperces hátrányban. Sergio Pérez a másik Red Bullal csak negyedik lett míg Esteban Ocon ötödikként szinte ugyanazt az időt futotta meg, mint előtte a mexikói. Az FP2-ről készült videós összefoglaló videót erre a linkre kattintva érhetitek el.