Clouds
21 Budapest
Dollár
357,21 Ft
Euró
388,42 Ft
Font
442,28 Ft
Bitcoin
23,023 $

Fordulat: a svéd kormány elhatárolódik a svéd járványkezelési modell atyjának javaslataitól

Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Anders Tegnell, a svéd járványügyi hatóság vezetőjének stratégiája megbukni látszik a legfrissebb svéd adatok alapján, miután a nyájimmunitás nem alakult ki a lakosságnál

Anders Tegnell, a svéd járványügyi hatóság vezetőjének stratégiája megbukni látszik a legfrissebb svéd adatok alapján, miután a nyájimmunitás nem alakult ki a lakosságnál – írja a The Telegraph.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

Stefan Lofven, svéd miniszterelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján új járvány elleni védekezési modellt jelentett be, ugyanis sokan bizalmukat vesztették a kormány tavaszi laza járványkezelése miatt.

A korábban várt adatok azonban sajnos egyáltalán nem mutatnak egyezést a regisztrált koronavírusos esetek számával, eddig 630 fő vesztette életét az országban a vírus miatt. Norvégiában ehhez képest, csupán 30 esetet jegyeztek.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ úgy becsüli, hogy Svédországban a következő hónapban várható elhalálozások napi szinten 100 és 140 fő közé tehetők. Többen kritikával illetik a kormányt, ugyanis nem érezték kellőképp szigorúnak az embereknek adott javaslatokat.

Az egyre növekvő koronavírus-fertőzések száma miatt a kormány betiltotta az alkoholos italok este 10 után történő értékesítését, illetve nyolc főre korlátozta az összejövetelek résztvevőinek számát.

Habár a svéd kormány azt állítja semmiféle súrlódás nincs Dr. Tegnell és a kormány között, a svéd médiában inkább az az információ terjed, miszerint komoly konfliktusok alakultak ki a két fél között.