Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Kezdődik a főpolgármester-választás érvényes szavazatainak újraszámlálása

A Nemzeti Választási Iroda közlése szerint három napon át tart a főpolgármester-választáson leadott érvényes szavazatok újraszámlálása.

...svg content...Fotó: Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület fõpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén Budapesten 2024. június 10-én. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntése értelmében július 11-én, azaz ma kezdődik a budapesti főpolgármester-választás szavazatainak újraszámlálása. Az eljárás a tervek szerint csütörtökig tart, az eredményről pedig várhatóan pénteken hoz döntést az NVB.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfői közleményében ismertette, hogy az újraszámlálás a Kúria végzése nyomán történik. A folyamatban a fővárosi kerületi helyi választási irodák működnek közre, az NVB kérésére saját székhelyükön, egy helyiségben végzik a munkát. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Az újraszámlálás menetrendje szerint kedden nyolc kerületben (I., V., VI., VII., XVI., XVII., XXII., XXIII.) kezdődik a szavazatok átvizsgálása, szerdán további nyolc kerület (II., III., IV., XI., XIII., XIV., XVIII., XXI.) következik, míg csütörtökön hét kerületben (VIII., IX., X., XII., XV., XIX., XX.) fejezik be a folyamatot.

Az NVI tájékoztatása alapján az újraszámlálás sajtónyilvános esemény, azonban a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A folyamatot nemzetközi megfigyelők, valamint a főpolgármester-jelöltek által megbízott személyek is figyelemmel kísérhetik.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Az újraszámlálás során minden kerületben jelen lesz az NVB egy vagy több tagja. A végleges eredményről várhatóan pénteken hoz döntést a Nemzeti Választási Bizottság, végleg lezárva ezzel a főpolgármester-választás körüli vitákat.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.