Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Fontos információkra derült fény az iPhone 13 kapcsán

Fotó: XDA Developers
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Tavaly az Apple-nek el kellett döntetnie, hogy a magasabb képernyőfrissítési sebességet vagy az 5G-t preferálják-e, végül az utóbbi mellett döntöttek, és maradt a 60 Hz, az iPhone 13 esetében azonban jelentős változás történhet.

A Pocketnow hírportál értesülései szerint a Samsung Display A3-as gyártósorát, melyen korábban LTPS OLED kijelzőket készítettek, kizárólag Apple készülékekhez szánt LTPO panelek előállítására különítették el.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

Az LTPO-t eredetileg az Apple Watch okosórákhoz fejlesztették ki, és dinamikus képernyőfrissítési sebességgel rendelkezett, valamint kevesebb energiát emésztett fel, egyetlen hátránya a gyártási folyamatok komplexitásában rejlett.

Valószínűleg ezért történhetett meg, hogy az A3 gyártósoron havi 105 ezer panelről 70 ezerre csökkent a kapacitás, ugyanis átálltak az új technológiára – már ha hihetünk a szóbeszédeknek.

A közösségi médiában terjedő jelentésből semmilyen specifikáció sem derült ki, ám Ming-Csi Kuó bennfentes szivárogtató elmondása alapján az iPhone 13 Pro és Pro Max egyaránt 120 Hz-es kijelzőt kaphat, míg az alapmodellnél és a mininél marad a 60 Hz-es megoldás.

A Wedbush analitikusa, Dan Ives úgy gondolja, az Apple a tavaly októberi elhalasztott rajt helyett idén visszatérhet szokásos, szeptemberi indulási időpontjához.

Egyelőre azonban semmi sincs kőbe vésve, az sem elképzelhetetlen, hogy végül mégiscsak októberben számíthatunk csupán a nagy bejelentésekre, egyesek azt sem tartják kizártnak, hogy a 13-as széria helyett csak egy S jelzéssel ellátott, felújított 12-es modellsorozattal készülhetnek a cupertinóiak.