Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,46 Ft
Euró
391,42 Ft
Font
465,77 Ft
Bitcoin
63,625 $

Fontos határidőre figyelmeztetett az Oktatási Hivatal

A felsőoktatási felvételi eljárásban résztvevőknek kulcsfontosságú dátumokra kell figyelniük a következő napokban – tájékoztatott az Oktatási Hivatal.

...svg content...Fotó: Diákok a matematika írásbeli érettségi vizsgán a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégiumban 2024. május 7-én. MTI/Krizsán Csaba
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Az Oktatási Hivatal (OH) közleménye szerint a felsőoktatási felvételi folyamatban több fontos határidő is közeleg. A jelentkezők számára kiemelten lényeges, hogy július 12-ig, szerdáig van lehetőségük pótolni a még hiányzó dokumentumaikat az e-felvételi felületén. Ennél is fontosabb, hogy a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjének módosítására július 16-ig, keddig van mód.

Az OH felhívta a figyelmet arra, hogy bizonyos dokumentumokat nem szükséges feltölteni, mivel ezek adatait automatikusan átveszi az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból. Ide tartoznak a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványok, a 2003. január 1. után szerzett nyelvvizsga-bizonyítványok, valamint a 2006. február 1. után kiadott hazai oklevelek. Soron kívül Magyar Nagydíj: jön az ingyenes szurkolói autóbuszjárat a Volánbusztól

A külföldön érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzők számára külön figyelemfelhívás érkezett: esetükben is július 16. a dokumentumbenyújtási határidő. Az OH külön kiemelte a sorrendmódosítás jelentőségét, arra ugyanis csak egyszer van lehetőség, ezért a hivatal azt tanácsolja a felvételizőknek, hogy ezt a lépést alaposan megfontolva, elsősorban megváltozott döntésük vagy élethelyzetük alapján tegyék meg, ne pedig pusztán esélylatolgatás miatt.

A felvételi folyamat következő jelentős eseménye a ponthatárok kihirdetése lesz július 24-én. Az eredményeket elsőként a felvi.hu honlapon teszik közzé. Azok a jelentkezők, akik megadták mobiltelefonszámukat, SMS-értesítést is kapnak az eredményről.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.