Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Egy egyszerű konyhai alapanyag, amely segíthet a fogyásban

Egy egyszerű konyhai alapanyag, amely segíthet a fogyásban

Egy egyszerű konyhai alapanyag, amely segíthet a fogyásban
Shutterstock/Illusztráció

A fogyókúrázók gyakran elvesznek a különféle tanácsok és tiltólisták útvesztőjében, amikor az ideális étrendet keresik.

Egy brit táplálkozási szakértő szerint azonban van egy meglepő, mégis hétköznapi konyhai alapanyag, amely nemcsak az emésztést segítheti, hanem a fogyást is felgyorsíthatja: az erjesztett savanyúság.

A cikk a videó után folytatódik

A Nutri Lean brit ételkiszállító szolgáltatás szakértője, Lynne Murphy így fogalmazott: „Az emberek általában bonyolult étrend-kiegészítőkkel vagy komplikált diétákkal nehezítik meg a fogyást. Pedig néha a leghatékonyabb megoldások meglepően egyszerűek és megfizethetőek.” Hozzátette, az erjesztett savanyúságok nem azonosak a legtöbb szupermarket polcain található ecetes változatokkal. „Az igazi erjesztett savanyúságok hagyományos eljárással készülnek, amely során jótékony probiotikumok – a bélrendszert támogató hasznos baktériumok – jönnek létre.”

A ropogós, savanykás zöldségek többféleképpen beilleszthetők az étrendbe: alacsony kalóriatartalmú nassolnivalóként, apróra vágva salátákban, szendvicsekben vagy wrapekben, illetve köretként főételek mellé. Murphy még egy szokatlan tippet is megosztott: „Ügyfeleink közül sokan esküsznek rá, hogy egy korty savanyúságlé reggel beindítja az anyagcseréjüket a napra.”

A szakértő szerint a legjobb választás a hagyományosan erjesztett savanyúság, nem pedig az ecetes lében eltett változat. „Olyan üvegeket keressünk, amiken az áll: ‘Természetesen erjesztett’ vagy ‘élő kultúrákat tartalmaz’.”

Az erjesztett savanyúságok több szinten is támogathatják a szervezetet. „Segíthetnek az emésztőrendszer hatékonyabb működésében, csökkenthetik a puffadást, szabályozhatják az éhséghormonokat, és akár a zsigeri zsírt is mérsékelhetik, amely a szervek körül rakódik le” – mondta Murphy. „Bár nincs olyan étel, amely önmagában csodát tenne, a kutatások szerint a probiotikumoknak kifejezetten van hatásuk a hasi zsírra. Ez különösen fontos, mert a hasi zsír több egészségügyi kockázattal jár, mint a test más részein tárolt zsírfelesleg.” – idézte az Express.

A táplálkozási szakértő szerint a legizgalmasabb az, hogy egy apró változtatás is látványos eredményt hozhat. „Az emberek, akik fogyni szeretnének, általában nagy változtatásokra koncentrálnak – teljes étrendváltásra vagy intenzív edzésprogramokra. Bár az elköteleződés fontos, ezek a drasztikus változtatások gyakran nem fenntarthatóak. Az olyan apró szokások, mint az erjesztett ételek, például a savanyúság beillesztése, tökéletes példái annak, hogyan támogathatjuk a nagyobb célokat.”