Dollár
419,71 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
481,60 Ft
Bitcoin
20,303 $

Magányosan focizott a Szabadság téren a fiú, mígnem egy rendőr csatlakozott hozzá (videó)

Fotó: Madárürülékkel szennyezett pad a belvárosi Szabadság téren 2020. január 29-én. A Főkert Nonprofit Zrt. közlése szerint az elmúlt hetekben a társaság kezelésében álló parkot és annak nagyobb fáit vetési varjak (Corvus frugilegus) kezdték el rendszeresen látogatni. A védett madarak jelentősebb számban csupán az október közepétől február második feléig tartó időszakban tartózkodnak a fővárosban, költőfajként már több mint két évtizede eltűntek Budapestről. A társaság fenntartása alá eső területekről február első hetében ideiglenesen begyűjtik a nagyobb csapatok után rendszeresen feltűnő ürülékkel beszennyeződő utcabútorokat, majd a madarak elvonultát követően visszahelyezik. A padokat az eltávolításig rendszeresen takarítják. MTI/Balogh Zoltán

Szabó Kata

2021. december 23. - 18:40

Kedves jelenet szemtanúi lehettek a járókelők a Szabadság téren.

Szívmelengető videó kezdett terjedni a napokban az interneten, amelynek főszereplője egy rendőr, aki megállt, hogy focizzon egy kisfiúval.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A Tények által is megosztott felvétel a fővárosban készült, és látható, ahogyan a Szabadság téren egyedül futballozó gyermek mellé egy egyenruhás is beszáll a játékba.

A rendőr és kis focista passzolgatását egy szemtanú örökítette meg, amelyet aztán közösségi oldalán is megosztott. A kommentelők közül sokan hatódtak meg a barátságos rendfenntartó tette miatt.