Floyd Maywather vásárolhatja meg a Newcastle United labdarúgócsapatát

Szabó Kata

2020. március 10. - 12:50

A csapat szurkolói már 2008 óta szívesen látnának új tulajdonost a klub élén, mivel finoman szólva sincsenek megelégedve annak jelenlegi vezetőjével, Mike Ashley-vel.

A boxlegenda egy promóciós eseményen ejtett szót arról, hogy lehet szó a klub megvásárlásáról, ám ezzel kapcsolatban bővebb információkkal nem szolgált a sportoló, aki 50-0-ás rekorddal várja a Connor McGregor elleni esetleges újabb összecsapást. A 43 éves bokszoló elképesztő mennyiségű pénzt keresett eddigi mérkőzéseivel, és még többet a különböző szponzorációs megállapodásaival, így lenne miből befektetnie a labdarúgócsapatba.

Szakértők szerint Mayweather nagyjából egymilliárd dollárt keresett pályafutása során, ennek fényében pedig nem meglepő, hogy a hír hallatán a szurkolók is fellelkesedtek.

Azok a szurkolók, akik legszívesebben már 2008-ban hátat fordítottak volna a klubot akkor megvásárló Mike Ashley-nek, aki először a népszerű menedzser, Kevin Keegan menesztésével vívta ki az ellenszenvüket, majd tetézte ezt azzal, hogy a St James’ Park nevet leváltva saját sportszerüzletének nevét adta a klub stadionjának.

Arra a kérdésre, hogy továbbra is “nagyon-nagyon érdeklődik-e” a klub megvásárlása iránt, Mayweather a következő választ adta: “Az Egyesült Államokban mi mást nevezünk futballnak, de a Newcastle United labdarúgó csapata egészen lenyűgöző, egy pokolian jó együttesről van szó”, mondta, majd hozzátette, “ha az emberek szeretnék, hogy megvásároljam a csapatot, adják ezt a tudtomra.”

A TMZ értesülései szerint Mayweather egyelőre csak részesedést vásárolna a klubban, ám tárgyalások még nem történtek a témában.