Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

A flexgép szikrája belobbantotta a hígító gőzét, súlyos égési sérüléseket szenvedett egy munkás Baján

A munkavédelmi szabályok betartásával a baleset elkerülhető lett volna.

...svg content...Fotó: Unsplash/David Gilbertson
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint az ügyészség a vétkes férfit foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségével vádolja, várhatóan pénzbüntetést kap.

A Bajai Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a művezető ellen, aki egy felújítás irányítása során nem tartotta be a munkavédelmi szabályokat, emiatt a flexgép szikrája belobbantotta a szőnyegpadló eltávolításához használt hígító gőzét, súlyos égési sérüléseket okozva az ott dolgozó munkásnak. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

A vád szerint a szolnoki férfi 2023 júniusában, művezetőként egy bajai épület belső felújítási munkálatait irányította: a munkaterület egyik helyiségében dolgozó munkás elektromos sarokcsiszolóval egy fémváz bontását végezte, ami szikraképződéssel járt, miközben a közvetlen szomszédságában lévő, megfelelő szellőzés nélküli helyiségben a vádlott utasítására két munkás a szőnyegpadló ragasztó maradványait spaklival és nitro hígítóval távolította el.

A vétlen munkás véletlenül, az ajtónak háttal haladva meglökte a szomszédos munkaterület felé nyíló ajtót, melynek következtében a flexgép szikrája belobbantotta a szőnyegpadló maradványain szétterített nitro hígítót, illetve annak felgyülemlett gőzét.

A keletkezett tűzben a padlózaton négykézláb ereszkedve, a kötelezően használandó munkavédelmi kesztyű nélkül munkát végző sértett súlyos égési sérüléseket szenvedett. Az ügyészség megállapította, hogy a baleset azért következett be, mert a művezető nem tartotta be a munkavédelmi szabályokat.

Az iráni elnök helikoptere kényszerleszállást hajtott végre és eltűnt

A fedélzeten tartózkodott az iráni elnök mellett a külügyminiszter is.