Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Egy hihetetlenül finom és egyszerű tükörtojás recept – vigyázz, szinte „függőséget” okoz

Egy hihetetlenül finom és egyszerű tükörtojás recept – vigyázz, szinte „függőséget” okoz

Egy hihetetlenül finom és egyszerű tükörtojás recept – vigyázz, szinte „függőséget” okoz
Shutterstock/Illusztráció

Annyira finom, hogy szinte már "függőséget" okoz.

A tükörtojás az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető étel, ami szinte minden háztartásban rendszeresen az asztalra kerül. Egy brit gasztroújságíró, Angela Patrone azonban megosztott egy apró, de annál hatásosabb konyhai praktikát, ami teljesen új ízvilágot ad a klasszikus fogásnak: a vaj vagy olaj helyett pestóval kell megsütni a tojást.

A cikk a videó után folytatódik

„Bár a pestót el lehet készíteni házilag is, én a kényelmesebb utat választottam, és egy ízletes, boltban vásárolt üveget használtam, ami már ott volt a szekrényben.” Hozzátette, a siker titka a minőségi alapanyag: „A pestós tojás titka, hogy a lehető legjobb pestót használd.” – idézte a szakértőt a Mirror.

Az elkészítés menete egyszerű: egy evőkanál pestót kell a serpenyőbe tenni, majd közepes lángon felmelegíteni, mielőtt ráütjük a tojást. Patrone szerint a szobahőmérsékletű tojás jobban sül, mert a hideg tojás gyorsabban túlkészül. Amikor a fehérje megszilárdul, érdemes fedőt tenni a serpenyőre, hogy a sárgája is kissé megkössön, de folyós maradjon.

A pesto különleges ízt és textúrát ad a tojásnak, hiszen a benne lévő sajt sütés közben kissé megpirul, ropogós réteget képezve. Patrone így írta le tapasztalatát: „Ahogy a pesto sül és hűl, a benne lévő sajt kissé ropogóssá válik, miközben megszilárdul.”

Tálaláskor a szerző kovászos vagy magvas kenyérre esküszik, de szerinte a fogás még különlegesebbé tehető, ha ricottával, avokádókrémmel és egy kevés chilipehellyel egészítjük ki. „Én a kovászos vagy a magvas kenyér rajongója vagyok, ezért ezt ajánlom, ha pirítósra szeretnéd tenni a tojást.” – írta Patrone.