Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Fidesz: “a dollárbaloldalra továbbra sem számíthatunk semmiben”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Takács Petra

2022. október 4. - 19:07

Halász János, a Fidesz politikusa hétfőn megismételte a kormány sokat hangoztatott álláspontját, mely szerint továbbra is úgy vélik, hogy nem a magyar kormány válságkezelése, hanem a nyugati szankciók a hibásak a kialakult válságért.

Az Országgyűlés hétfői ülésén a Fidesz politikusa napirend előtti felszólalásában megemlítette az energiaválságot is, s megismételte a kormány álláspontját, mely szerint nem a kormány, hanem a nyugati szankciók a felelősek a kialakult válságért.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Halász János, a Fidesz képviselője az energiaválságot kiváltó európai elhibázott szankciókat bírálta, ami miatt Európa szegényedik, de Oroszország nem rogyott össze. Frakciója üdvözli, hogy a kormány elfogadta azt, hogy az embereket is meg kell kérdezni arról, akarnak-e újabb szankciókat – mondta.

Elképesztő, hogy a baloldal a magyar emberek helyett Brüsszel érdekeit képviseli – jelentette ki. Felháborító, hogy az egész Gyurcsány vezette baloldal teljes erővel támogatja a szankciókat, bezzeg a rezsicsökkentést mindig is ellenezték – fogalmazott.

A dollárbaloldalra továbbra sem számíthatunk semmiben – szögezte le.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára elmondta, hogy Ausztriában földgázellátási veszélyhelyzetet hirdettek, de Európa számos helyén vezetnek be korlátozásokat.

Emlékeztetett, hogy a krími háború idején nem volt energiaárrobbanás, hiszen energiaszankciók sem voltak. Arról is szólt, hogy az árnyékkormány árnyékminiszterelnöke még több szankciót sürget.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.