Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Makói DK-s képviselő: „Márki-Zay Péter szerepe végig az ellenzék bomlasztása volt”

Fotó: Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Rosta Tibor
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 2. - 12:04

Mucsi Tamás szerint MZP-nek az a feladata, hogy mocskolja össze a DK-t, ez pedig most mindennél fontosabb, hiszen a párt erős, kormányzóképes alternatívát kínál.

Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc harca azóta tart, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester lett a befutó a kormányfő-jelölti versenyben, most azonban Mucsi Tamás, a Demokratikus Koalíció (DK) Országos Tanácsának tagja is csatlakozott a vitához.

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

A makói baloldali képviselő hivatalos Facebook oldalán arról írt, miszerint „csak egy futóbolond gondolhatja, hogy a DK-t össze lehet mosni a Fidesszel”, majd arra utalt, napjaink eseményei jól rávilágítanak arra a tényre, hogy a 2008-as gazdasági válságot hogyan kezelte a Gyurcsány-kormány.

Véleménye szerint akkoriban volt egy „hataloméhes és felkészült ellenzék, amely focihuligánok lefizetésével lángba borította fél Budapestet”, azt pedig már rábízta másra, ki-ki döntse el, hogy ez puccs volt vagy sem.

Kiemelte, hogy a legutóbbi választások során mindössze egy ellenzéki párt maradt talpon, mégpedig a DK, emellett Orbán Viktor pontosan tisztában van vele, hogy a párt szervezettségével és szakembereinek hátterével bármikor képesek lennének arra, hogy vezessék az országot.

Mucsi Tamás ezután arról ejtett szót, hogy „MZP szerepe végig az ellenzék bomlasztása volt”, a Gyurcsánnyal közös harcuk pedig egyre élesedik, minden bizonnyal „halálig fog tartani” – derül ki a Mandiner beszámolójából.

Hódmezővásárhely polgármesteréről még annyit mondott, „a Fidesz hasznos idiótájaként” az a feladata, hogy mocskolja össze a DK-t, ez pedig most mindennél fontosabb, hiszen a párt erős, kormányzóképes alternatívát kínál, amely veszélyt jelentre Orbánra nézve.

„De mi nem gyújtogatunk. Várunk. Mert nem a hatalom szeretete vezet bennünket, hanem az emberek szeretete. Készülünk! És ha szükség van ránk, itt vagyunk!” – mondta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.