Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,19 Ft
Euró
392,24 Ft
Font
466,84 Ft
Bitcoin
57,222 $

Fiatal palesztin gyermekeket tartóztattak le izraeli katonák Ciszjordániában

Bejárták az internetet azok a felvételek, melyeken látszik, ahogyan öt – főként 8 és 13 közötti – gyermeket tartóztatnak le izraeli katonák, akik az elfoglalt Ciszjordániában található Masafer Yatta falu mellett játszottak épp.

...svg content...Illusztráció/MTI/EPA/Atef Szafadi
Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az eset még március 10-én történt, és a Twitteren nyilvánosságra hozott videó tanulsága szerint a gyermekek éppen gyümölcsöket gyűjtöttek, amikor jöttek az izraeli katonák, és erőszakkal elvezették őket a helyszínről.

Az izraeli irányítás alatt lévő területen meglehetősen gyakori beszámolók érkeznek a különböző emberi jogi sértésekről, és mint a videó feltöltője is fogalmaz, ez egy „újabb teljesen tiszta megsértése a nemzetközi jog szabályainak”. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Mint az indiai NewsClick is arról beszámolt, a gyermekeket órákon át őrizetben tartották, mire nagy nehezen elengedték őket. A gyermekek közül kettőt, egy 12 és egy 13 éves gyermeket ráadásul a jövő hétre is behívták, hogy további kérdésekre válaszoljanak.

Az izraeli katonák állítása szerint a gyermekek magánlaksértést követtek el, mert olyan helyen játszottak és gyűjtöttek gyümölcsöket, amely magánterület. A palesztin WAFA hírügynökség szerint ráadásul ugyanazon a napon két gyermeket meg is lőttek birkaterelés közben.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.