Clouds
21 Budapest
Dollár
358,25 Ft
Euró
385,42 Ft
Font
437,81 Ft
Bitcoin
28,018 $

Felújított iPhone 13-asok értékesítésébe kezdett az Apple Európában

Fotó: Unsplash
Mobil

Bense Róbert

Szerkesztő

Több országban is elindult a program, melynek célja, hogy a másodlagos értékesítésben is növekvő bevételeket érjenek el.

Megkezdte felújított iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max modelljeinek értékesítését az Apple az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban.

Soron kívül Szuper újdonságokkal vár a Disney+ áprilisban

A készülékek a Certified Refurbished program részeként kerülnek a piacra, melynek lényege, hogy a használt telefonok új alkatrészekkel, immár az Apple online áruházán keresztül lesznek megvásárolhatóak.

A szóban forgó telefonok új akkumulátort és külső burkolatot, valamint a legfrissebb iOS-t kapják, a készülékekhez pedig minden tartozékot mellékelnek. Az Apple teljes tesztelést végez a telefonokon, és ha szükséges, további alkatrészcserékkel teszik újra használhatóvá.

A cég egy év garanciát vállal a felújított példányokra, melyek átszámítva akár 80-120 ezer forinttal is olcsóbbak lehetnek, mint az új telefonok – természetesen modelltől függően – számolt be róla a GSMarena.

Az Apple ígérete szerint a Certified Refurbished program keretein belül felújított telefonok gyakorlatilag megkülönbözhetetlenek lesznek az új készülékektől. A program rövidesen az Egyesült Államokban is elindulhat.