Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,36 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
454,69 Ft
Bitcoin
58,525 $

A magyarok közel fele nem tudja beszerezni a megfelelő húsvéti sonkát

A magyarok fele úgy nyilatkozott, komoly kihívást jelent számukra a tökéletes húsvéti sonka beszerezése.

MTI Fotó: Beliczay László
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az MTI a Pick megbízásából március elején készült reprezentatív kutatás alapján számolt be arról, hogy a magyarok közel felének (48 százalék) komoly kihívást jelent a megfelelő húsvéti sonka beszerzése: a megkérdezettek 68 százaléka számolt be arról, hogy a gondos előkészületek dacára korábban

  • túl zsíros (30 százalék);
  • a nem megfelelő ízű és fűszerezésű (28 százalék);
  • száraz és rágós (23 százalék);
  • vagy éppen túl sós (19 százalék) sonka került az asztalra;
  • netán a sok munka dacára a sonka nyers maradt (10 százalék).

Annak érdekében, hogy a rizikót minimálisra csökkentsék, a döntés meghozatalakor fontos szempont a válaszadók 31 százaléka szerint, hogy a sonka magyar gyártótól származzon, 28 százalék csakis a megszokott, bevált márkát keresi, 29 százalék kimondottan az olyan hagyományos sonkákat keresi, amelyek hagyományos pácolású, bükkfán füstölt termékek. A Pick kutatási eredményeiből az is kiderült, hogy a vásárlók mindössze 11 százalékának számít kizárólag csak az ár.