Egy friss felmérés szerint a gyermeket nevelő szülők aggódnak az “LMBTQ-lobbi” miatt

Fotó: Unsplash/Margaux Bellott
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 2. - 23:09

A Társadalomkutató honlapján tette közzé legfrissebb felmérésének eredményeit, melyben azzal kapcsolatban kérdezték meg a magyarokat, hogy mit gondolnak a kormány gyermekvédelmi törvényének LMBTQ-passzusáról.

A 18 év alatti gyermeket nevelő szülők és nagyszülők 71 százaléka ért egyet a kormány gyermekvédelmi törvényének azon passzusával, amely az LMBTQ népszerűsítését tiltaná a gyerekeknek, a gyermekteleneknek csak 62 százaléka.

A gyermekvédelmi törvény egyik legnagyobb felháborodást kiváltó paragrafusa a liberális körökben az LMBTQ ideológia népszerűsítésének vagy média-megjelenítésének tiltása volt a gyermekek számára. A nyugati szórakoztatóipar és döntéshozók ugyanis a 18 év alattiak „helyes” nevelését is fontosnak tartja és legszívesebben uniós szinten szabályozná.

Ezzel a szigorú, a liberális korszellemmel ellentétes tiltással (a homoszexualitásra vonatkozóan) a felnőtt magyarok kétharmada (67 százalék) egyetért a Társadalomkutató közvélemény-kutatása szerint, s csak kevesebb mint a negyedük (23 százalék) nem.

Fotó: Társadalomkutató

A kormány által kezdeményezett népszavazáson minden felnőtt magyar állampolgár szavazhat, de mégis érdekes, hogy az érintett körnek, a 18 év alatti gyermeket nevelő szülőknek és nagyszülőknek van-e különvéleménye. A teljes minta 54 százaléka nevel kiskorút, s az ő körükben 71 százalékos, tehát valamivel magasabb a tiltással való egyetértés. Ezzel szemben a teljes minta 46 százalékát kitevő, 18 év alatti gyermeket nem nevelőknek csak a 62 százaléka helyesli a törvény tiltását.

A Társadalomkutató szerint összességében elmondható, hogy a gyermekei számától és korától függetlenül a felnőtt magyarok többsége egyetért azzal, hogy a homoszexualitást nem szabad a médiában népszerűsíteni vagy megjeleníteni a gyermekek számára, ebben pedig a kiskorút nevelő szülők és nagyszülők egyetértése a legerősebb.