Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,382 $

Elkeserítő adat látott napvilágot a magyar háztartásokban lévő autókkal kapcsolatban

Aki azt tervezi, hogy lecseréli jelenlegi járművét, átlagosan 1-3 millió forintot költene az új kocsira.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Használtautó.hu a GKID kutatóval szeptemberben készített online reprezentatív felmérésének eredményeiből az látszik, hogy a magyar autótulajdonosok 51%-a használ 16 éves vagy annál is öregebb autót, amelyet 1 és 3 millió forint közötti összegért vásárolt, a gépjárművek átlagos kora pedig 14,5 év Magyarországon.

De a válaszok alapján az is megmutatkozott, hogy az átlagos hazai autótulajdonos évente 50 és 250 ezer forint közötti összeget költ karbantartásra, miközben minimum 5 évet vár a cserével, és jellemzően 3,8 millió forintot költene egy összegben egy legfeljebb 8 éves, benzines vagy dízeles használt autóra. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A meglévő gépkocsit 65%-uk belföldön és használtan vásárolta, míg 22% újonnan, illetve a saját autóval rendelkezők leginkább benzines gépjárművet használnak, a hibrid hajtásúak aránya pedig 6%-ra tehető – számolt be az economx.hu a Használtautó.hu közleményére hivatkozva.

Mint írják, a közlekedési alternatívák közül legtöbben tömegközlekedésre váltanának, de a válaszadók a rövidebb távokat akár gyalog vagy kerékpárral is szívesen megtennék. Emellett a megkérdezettek 10%-a tervez egy éven belül gépkocsit vásárolni (közülük 10% új, 72% használt, 16% új vagy használt személygépjármű vásárlását tervezi).

Mindemellett arra is fény derült, hogy a vásárlást tervezők jelentős része az 1-3 millió forintos kategóriában keres autót, míg az átlagos vételár várhatóan 3,8 millió forint körül alakul, legnagyobb értékben a 60 év felettiek és a budapestiek fognak gépjárművet venni. Az autóval rendelkezők 82%-a minimum 5 évet vár a gépjármű cseréjével, a többség  5-10 évente váltja le a használt gépjárművét.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.