Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,84 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
467,66 Ft
Bitcoin
64,251 $

Felettesei megszégyenítették, a politikusok ajándékokkal lepték meg a munkahelyén szoptató rendőrnőt

Ajándékokkal halmozták el és támogatásukról biztosító üzenetekkel lepték el azt a kambodzsai rendőrnőt, akit felettesei online megszégyenítettet és bocsánatkérésre kényszerítettek, mert feltöltött egy fotót magáról az internetre, amin a munkahelyén szoptat.

...svg content...Fotó: Charles Deluvio/Unsplash
Külföld
Author image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Kambodzsa miniszterelnökének, Hun Sennek felesége 2500 dollárral ajándékozta meg a dolgozó édesanyát, miután botrány robbant ki amiatt, ahogyan a Strung Treng tartomány rendőrségénél szolgáló Sithong Sokhával bántak felettesei. 

A tartomány kormányzója, Mom Saroeun szintén megajándékozta a nőt 125 dollárral, akit múlt héten arra kényszerítettek, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot, amiért bemocskolta a kambodzsai nők és a rendőrség hírnevét a szoptatásról készült fotóval – írja a Reuters. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

A kambodzsai hatóságokat korábban fokozott vizsgálatnak vetették alá, amiért rendszabályozzák, hogy a nők mit viselhetnek és hogyan viselkedhetnek, ráadásul többen kritizálták a szerveket az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) nők ellen elkövetett erőszak és diszkrimináció megszüntetéséért vállalt elveinek megsértéséért.

Több mint 30 civil szervezet emelt szót a “berögződött kulturális normák” ellen, melyek alapot jelentenek Sokha cenzúrázásához, és számos különböző kormányszerv elítélte a rendőrség eljárását és az édesanyával való bánásmódját. 

A rendőrség azzal próbált meg kihátrálni a helyzetből, hogy azt állították, csak azért büntették meg a nőt, mert szolgálat közben posztolta a fotókat és közzétették a képeket, amelyeken az országos rendőrfőkapitány és a tartományi rendőrfőnök ajándékokat nyújt át Sokhának. 

Az Emberi Jogok Kambodzsai Központjának vezetője, Chak Sopheap elmondta, hogy míg az átadott ajándékok azt sugallják, hogy a rendőrség elismerte az igazságtalan bánásmódot, a Sokha ellen fellépő és őt megszégyenítő tisztviselőket felelősségre kellene vonni és nyilvános bocsánatkérésre kellene őket ítélni.