Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,54 Ft
Euró
381,88 Ft
Font
445,18 Ft
Bitcoin
43,194 $

Fegyveresek hatoltak be egy hamburgi iskolába, rendőrök szállták meg az épületet

Két fiatalt keresnek, akik az egyik tanárt is megfenyegették.

MTI/EPA/Blaulicht-News
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A Frahmstraße-i Blankenese kerületi iskolában két 12 és 16 év közötti diák zárkózott be egy tanterembe, miután az egyikük fegyverrel fenyegetett meg egy tanárnőt – számolt be róla a Bild.

A hatóságok azonnal a helyszínre vonultak, majd körbevették az épületet, melynek környékét helikopterrel is pásztázták. Később kiderült, hogy a gyanúsítottak elmenekültek az intézményből. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

A hamburgi iskolának csaknem 1150 tanulója és 120 tanára van, az épületben mintegy ezer diák tartózkodott az incidens idején. Két osztályt evakuáltak, a többi tanuló az osztálytermekben várta a hatóságokat.

Egy anya a lapnak elmondta, hogy amikor meghallotta a helikoptert és a rendőrautókat, aggódni kezdett: „Küldtem a 14 éves fiamnak egy üzenetet. Azt írta, hogy nem engedték ki őket, a teremben kellett maradniuk. De mindenki jól van. Nézik a híreket a mobiltelefonjukon.”

A rendőrség vészhelyzetet hirdetett ki, az első hírek szerint ugyanakkor lövések nem dördültek. A két fiatalról nem derült ki, hogy az iskola tanulói-e, ellenük hajtóvadászatot indítottak az egyenruhások.