Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,791 $

Fegyveres túszejtés volt Rosztovban, likvidálták a bűnözőket

Kiderült, hogy egy terrorizmusért elítélt rabok által elkövetett túszejtés történt Rosztovban, ami a bűnözők kiiktatásával ért véget.

...svg content...Fotó: EPA/STRINGER
Külföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) sajtószolgálata számolt be a részletekről, megerősítvén, hogy „likvidálták” a bűnözőket, már nem jelentenek veszélyt a társadalomra.

Vasárnap reggel hajtotta végre az akcióját a hat elítélt, akik a büntetés-végrehajtás két munkatársát ejtették túszul. A késsel, tűzoltó szekercével és gumibottal felfegyverkezett rabok járművet követeltek maguknak, amivel egy igencsak lehetetlen küldetésre szánták el magukat, mert onnan már nem volt kiút számukra.

Miközben tárgyalást folytattak velük, a különleges rendeltetésű rendőri egység (OMON) felkészült a behatolásra. Ezt követően likvidálták a támadókat, míg a túszok sértetlenek maradtak, így az akció sikeresnek tekinthető.

A FSZIN szerint az elkövetők közül többen az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet követői voltak. Hármójukat, az Ingusföldön élő Samil Akijevet, Tamerlan Girejevet és Azamat Cickijevet tavaly decemberében több terrorista bűncselekményben találta bűnösnek a bíróság, egyebek között abban, hogy Karacsáj- és Cserkeszföld legfelsőbb bíróságának felrobbantására készültek.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A hivatalos közleményben foglaltak szerint Girejev és Akijev egyaránt 18, Cickijev pedig 18,5 évi szabadságvesztést kapott. Ugyan az ítélet nem emelkedett jogerőre, ez már tárgytalan a likvidálás után. Azt a verziót is ellenőrzik jelenleg, hogy az őrizetesek akcióját nem kívülről koordinálták-e.

Liner/MTI

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.