Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,60 Ft
Euró
394,67 Ft
Font
466,93 Ft
Bitcoin
60,877 $

Nincs fedezet Karácsony ígéretére, máshonnan vehetik majd el a kukásoknak ígért pénzt

A főpolgármester korábban arról viccelődött, hogy sajtóperekből és a helyreigazítási perben megnyert pénzből fizetné ki a szükséges összegeket.

...svg content...Fotó: Homlokrakodó és egy kukásautó a hulladékbunkerbe üríti a hulladékot Rákospalotán, a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben 2018. július 23-án. MTI/Sóki Tamás
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egyelőre nem tudni, miből fizetné ki a kukásokat a Karácsony Gergely irányította budapesti városvezetés, miután azt ígérték nekik, hogy egyszeri bruttó 200 ezer forint összegű rezsitámogatást és bruttó 120 ezer forintos karácsonyi jutalmat kapnak.

Bagdy Gábor, a Fidesz–KDNP fővárosi képviselője szerint mindez egy jó és nemes célt szolgálna, de a fővárosnak nincs rá fedezete, így vélhetően más közszolgáltatásból fogják elvenni ezt az összeget. Majd kiemelte, a városvezetésnek csak akkor kellene ilyen támogatást adnia, ha van rá keret.

Wintermantel Zsolt arra emlékeztetett, miszerint csütörtökön maga a főpolgármester jelentette be, hogy megszületett a megállapodás a hulladékszállításban dolgozók és a cég között, amely alapján fény derült mindenre.

„Ezzel elismerte, hogy az elmúlt három napban folyamatosan megvezette a közvéleményt, félretájékoztatta a saját dolgozóit, sőt az is kiderült: nincs tisztában a törvényekkel” – mondta.

Az állami hulladékkezelő holding cáfolta Karácsony szavait

Emellett Karácsony Gergely azt is állította, hogy azért nem tudnak magasabb bért adni a szemétszállítóknak, mert az állami hulladékkezelő holding visszatartja a budapestiek által befizetett szemétdíj egy részét, azonban ennek semmi köze a valósághoz.

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. közölte, hogy idén 1,4 milliárd forinttal többet utaltak át a fővárosnak, mint amennyi a szemétdíjból befolyt, s ezen felül további egymilliárdot fizettek ki a szemétszállítással összefüggésben.

A főpolgármester mindemellett ironikusan, nevetgélve válaszolta azt a Magyar Nemzet kérdésére, hogy sajtóperekből és a helyreigazítási perben megnyert pénzből fizetné ki a hulladékszállítóknak megígért juttatásokat.

Továbbá biztosra vette, hogy a szemétszállítási ügy „megnyugtatóan rendezett”, annak ellenére, hogy még péntek délután is csordultig megtelt kukákat lehetett látni Budapesten, valamint Mártha Imre, a közműholding vezérigazgatójának munkájával is elégedett volt, aki „gyorsan megoldotta a helyzetet”.