Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,631 $

Mióta itt jártál:

Örömhír a nyugdíjasoknak: februárban három nappal korábban érkezik a postás

Fotó: MTI/Ruprech Judit
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A februári nyugdíj három nappal korábban érkezik azokhoz, akiknek postás viszi a juttatást, de a 13. havi, emelt összegű nyugdíj is előbb jut el az érintettekhez.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Magyarország Kormánya Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte, hogy korábban jöhet a postás az emelt összegű 13. havi nyugdíjjal.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Hozzátette, a megszokottnál három nappal hamarabb kezdődik a februári nyugdíjak, ezzel együtt a 13. havi, emelt összegű nyugdíj postai kézbesítése.

Tekintettel arra, hogy a postások egyszerre viszik ki a nyugdíjat és a 13. havi nyugdíjat is, jelentős mennyiségű készpénz lesz náluk, ennek okán pedig a kézbesítéshez is több idő kell. Akik banki utalással kapják nyugdíjukat, nem lesz változás, ugyanis ugyanúgy február 10-én utalják az összeget.

Szentkirályi közlése szerint az év eleji 15 százalékos nyugdíjemelés “természetesen a 13. havi nyugdíjra is érvényes”, magyarul:

“Egy 208 ezer forintos átlagnyugdíj esetén kétszer 208 ezer forint, vagyis 416 ezer forint érkezik. A nyugdíjasok védelmét a parlament elé benyújtott költségvetésben is garantáltuk. A nyugdíjemelés mellett az élelmiszerárstopok és a rezsicsökkentés is védi az idősek megélhetését.”