Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,14 Ft
Euró
395,41 Ft
Font
462,64 Ft
Bitcoin
62,592 $

Simán nyert a Barcelona, és már csak 5 pontra vannak a Real Madridtól

A Barcelona a győzelmével nemcsak felugrott a LaLiga második helyére, hanem 5 pontra megközelítették a Real Madridot.

Fotó: EPA/Enric Fontcuberta
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Még mindig nem dőlt el a LaLiga bajnoki címének sorsa, köszönhetően annak, hogy Xavi mintha rendbe rakta volna a katalánokat, de hangsúlyozta, akkor is távozik a szezon végén, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját. Arra azért kíváncsiak lennénk, mi történne, ha még a spanyol cím is hozzájuk kerülne, mert lehetséges, hogy ebben az esetben a szurkolók és a játékosok tüntetnének az edző távozása ellen.

Most, hogy Tuchel is szabadon igazolhatóvá vált a Bayern Münchennél megélt kudarc miatt, kézenfekvő lehet a leigazolása. Mourinho szintén elérhető, és pikáns lenne, ha a Real Madrid korábbi edzőjét szerződtetnék Barcelonában, bár erre kevesebb az esély. Arra viszont lényegesen több, hogy a Barca egy nagy hajrával utolérheti a királyi gárdát. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Legutóbb a Getafe ellen játszottak, akik tudnak kemény ellenfél lenni, hiába állnak csak a 10. helyen. A Barcelona gálát rendezett, és mindezt úgy, hogy nem emberelőnyben játszott, 4-0-val küldték haza az ellenfelüket. Raphina szerezte meg a vezetést a 20. percben Koundé passzából, addig a következő találatra többet kellett várni.

Az 53. percben Félix köszönt be, a 61-ben pedig már De Jong volt eredményes, akinek az első gól szerzője adta a passzt. Hogy a ráadás se maradjon show nélkül, López 4-0-ra módosította az állást, ami egyúttal a végeredmény is. Ugyan a Barcelona egy meccsel többet játszott, mint a Real Madrid és a Girona, megvan az okuk a bizakodásra, akkor is, ha az örök rivális a kiesés elől menekülő Sevillát fogadja vasárnap.