Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,86 Ft
Euró
381,61 Ft
Font
445,49 Ft
Bitcoin
43,545 $

Fauci: a beoltott emberek minimális rizikó mellett gyülekezhetnek

Az Egyesült Államok vezető infektológus szakembere elmondta, két koronavírus-vakcinán átesett személy nyugodtan találkozhat egymással anélkül, hogy kockáztatnák egymás egészségét.

Bethesda, 2020. december 22. Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója a koronavírus elleni védőoltás beadására vár a Maryland állambeli Bethesdában lévő Nemzeti Egészségügyi Intézetben 2020. december 22-én. Az Egyesült Államokban egy hete kezdődött meg az oltási kampány. MTI/EPA/Pool/Patrick Semansky
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A CNN csütörtök éjszakai műsorában dr. Anthony Fauci közölte, bár még korai sikerről beszélni, a vakcináció jól halad, az átoltott emberek pedig érintkezhetnek szintén beoltott hozzátartozóikkal.

„Egyenként találkozhatunk beoltott ismerőseinkkel – igaz, a rizikó még így sem nulla, a kockázat viszont ebben az esetben szinte elhanyagolható.” Soron kívül Akár mínusz 11 fok is lehet éjszaka

Az amerikai Járványügyi és Járványmegelőzési Központ (CDC) egyelőre még nem adott ki semmiféle útmutatót és javaslatot azzal kapcsolatban, milyen módon gyülekezhetnek azok a személyek, akik már átestek az oltáson.

„Szakmai megítélésem alapján ha a lányom, aki már megkapta mindkét dózis vakcinát, meglátogat engem, akkor a házamban maradhat, én pedig adhatok neki egy hatalmas ölelést azután, hogy egy évig ezt nem tehettem meg.”

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban mindezidáig 68 274 117 dózis védőoltást adtak be, ezáltal több tízmillió ember vált védetté a koronavírus-fertőzéssel szemben.

Az USA-ban a pandémia kitörése óta 28 millió covid-pácienst azonosítottak, közülük 508 307-en haltak bele a fertőzés súlyos szövődményeibe.

Ködös, párás és borongós hétvége vár ránk

Igazi bekuckózós hétvége lesz a mostani.

Súlyos buszbaleset történt Kiskunlacházánál, egy kamion is nekirohant a busznak

Többek között egy kamion is érintett a súlyos buszbalesetben, melynek körülményei egyelőre csak részlegesen ismertek.