Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Falcon Strike: Kína és Thaiföld közös légierő-gyakorlatokat indított

Fotó: A kínai állami Hszinhua hírügynökség által közreadott képen a kínai Népi Felszabadítási Hadsereg (PLA) gépei a levegőben a Tajvan szigete körül tartott harci gyakorlaton 2022. augusztus 7-én. Kína szuverenitása megsértésének tekinti Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök augusztus 3-i tajvani látogatását, és a válaszul kezdett hadgyakorlatokat augusztus 8-án meghosszabbította a Tajvan körüli tengereken és légtérben. MTI/AP/Hszinhua
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 15. - 08:59

A tevékenység során vadászrepülőgépeket, bombázókat és AEW légtérellenőrző repülőgépeket is bevetnek.

A jelentések szerint Kína és Thaiföld vasárnap közös légierő-gyakorlatokat indított Falcon Strike néven, amely évek óta az első ilyen jellegű tevékenységnek számít, miután a koronavírus-járvány következtében szünetet rendeltek el.

Soron kívül Nyerő Páros: Muri Enikőnél betelt a pohár, elhagyja a villát? (videó)

Erre nem sokkal azután került sor, hogy Kína az eddigi legnagyobb hadgyakorlatát hajtotta végre Tajvan partjai körül, amely egyfajta válaszlépés volt az amerikai képviselőház elnöke, Nancy Pelosi szigetországon tett látogatására.

Prapas Sornchaidee thaiföldi légi marsall elmondta, a Falcon Strike augusztus 14. és augusztus 25. között zajlik az ország északkeleti részén, amelynek célja, hogy „megerősítsék a Kínával való kapcsolataikat és megállapodásaikat” – számolt be a CNA.

A pekingi védelmi minisztérium múlt héten közölte, a hadgyakorlatok során a légi támadást, a szárazföldi célpontok elleni csapásokat, valamint a kisebb és nagyobb létszámú csapatok bevetését fogják tesztelni, amelyekben vadászrepülőgépek, bombázók és AEW repülőgépek is részt vesznek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.