Bejelentette az új FaceTime érkezését az Apple, amit már Androidosok és Windows-júzerek is használhatnak

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. június 7. - 22:27

Az újdonság az iOS 15 operációs rendszerrel együtt érkezik 2021 második felében, melynek köszönhetően mostantól az Apple ökoszisztémáján kívüli felhasználók is kipróbálhatják az alkalmazást.

Ma kezdődött az Apple hagyományos, minden évben megrendezett WWDC konferenciája, amelyen rengeteg szoftveres újdonságot fog bemutatni a cupertinói techóriás, és állítólag az M2-es chipekkel felszerelt MacBook Pro laptopokat is bejelenthetik.

A mai napon az iOS 15-tel kapcsolatos híreké volt az elsőbbség, Craig Federighi, az Apple szoftverfejlesztésért felelős vezetője bemutatta, milyen módosításokra számíthatnak az iPhone-tulajdonosok 2021 második félévében.

Az egyik legnagyobb változás az operációs rendszerben a FaceTime Androidra és Windows 10-re való átemelése lesz, így ezentúl nem csupán Apple-ökoszisztémába tartozó eszközökkel kommunikálhatunk egymással, hanem a videójátékokból is ismert cross-platform módon szintúgy megtehetjük.

Forrás: Apple

Ehhez nem kell más, mint hogy az iPhone-júzer időzítsen egy beszélgetést, az ahhoz tartozó linket pedig másokkal is megossza, így ezen a hivatkozáson keresztül könnyedén videóchatelhetünk vagy társaloghatunk az ismerőseinkkel.

Rácsos elrendezés is érkezik a FaceTime-hoz, így sokkal jobban látni lehet a beszélgetés résztvevőit, továbbá a hangzáson is javítottak – Federighi szerint olyan lesz a kommunikáció a funkció segítségével, mintha az általunk felhívott személy mellettünk ülne, ugyanis még az apró zajokat és neszeket is érzékelni fogja az applikáció.

Forrás: Apple

Bemutatták a SharePlay nevű szolgáltatást is, amelynek hála együtt nézhetünk videót és hallgathatunk zenét, miközben folytatjuk kedélyes cseverészésünket. Az újítások az idei év végén válnak elérhetővé, a megjelenés időpontját azonban csak később fogják pontosítani a cupertinóiak.