Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,79 Ft
Euró
392,23 Ft
Font
458,06 Ft
Bitcoin
61,535 $

Fábián Gergely az olasz agrár- és élelmiszeripari szövetségek képviselőivel tárgyalt

Több témát is érintettek a megbeszélésen.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár hivatalában fogadta olasz agrár- és élelmiszeripari szövetségek képviselőit. A Coldiretti és Filiera Italia jelentős szerepet tölt be az olasz gazdasági élet alakulásában. Az egyeztetésen a felek felvázolták Magyarország és Olaszország közötti potenciális együttműködés stratégiai területeket, a kölcsönös befektetési lehetőségeket, valamint megosztották egymással az élelmiszerbiztonság és az élelmiszeripar területén lévő jó gyakorlatokat.

Fábián Gergely kiemelte, hogy Magyarország uniós elnöksége alatt a piaci szereplők igényeinek és véleményének becsatornázása prioritást fog élvezni. Az egyeztetésen megállapítást nyert, hogy a háború és az európai szinten betarthatatlan, saját gazdaságunkat visszavető rendeletek nehéz helyzetbe hozzák az élelemiszeripart. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Rámutatott, hogy az olasz és magyar felek számára egyaránt fontos egy olyan élelmiszeripari stratégia alkalmazása, amely a technológiai fejlesztés mellett a belső piacon előállított termékek védelmére is kiemelt figyelmet fordít. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium az olasz-magyar gazdasági kapcsolatok megerősítésére és kiszélesítésére törekszik.

Hozzátette, hogy az élelmiszeripar a hazai gazdaság meghatározó ágazata, a technológiai fejlesztések révén nő a magyar cégek hatékonysága, termelékenysége, valamint nem utolsó sorban versenyképessége is. Az élelmiszeripari értékláncban résztvevő magyar cégek támogatása a kormány kiemelt célkitűzése, ezt szolgálja az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program, amelynek keretét a kormány közel hatszorosára, 33 milliárd forintra emelte. Az élelmiszeripari beruházások hozzájárulnak a gazdasági növekedés helyreállításához, a magyar gazdaság megerősítéséhez, így a családok és a munkahelyek megvédéséhez – tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium.