Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

F1 2022: ennyivel volt gyorsabb a Red Bull Imolában, beszédes (videó)

Fotó: Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Emilia Romagna Nagydíjának második szabadedzésén az imolai pályán 2022. április 23-án. A futamot április 24-én rendezik. MTI/AP/Luca Bruno
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője nem különlegesebben izzadt meg a Haas F1 Team autójának megelőzése közben.

Érdekesen alakulnak az események, Charles Leclerc még mindig vezeti a bajnokságot a 2022-es kiírásban a Ferrarival, köszönhetően annak is, hogy Max Verstappen idén három versenyből kettőt még csak be sem tudott fejezni.

Soron kívül Két év alatt 27%-kal lett drágább a kötelező biztosítás

A technika egyelőre nincs vele, és ha ez így folytatódik tovább, nagyon hamar le kell mondania a címvédésről, akárcsak a Mercedesnek. Jelen állás szerint komoly esély van arra, hogy megszakadjon a német gyártó hihetetlen sorozata, mely hosszú évek óta verhetetlen a gyártók versenyében.

A Red Bullnál Pérez sem lehet a legboldogabb, mert ő is nullázott már idén, és jól látni, hogy továbbra sem tudja tartani Verstappen tempóját. Igaz, nem is várja el tőle a közvélemény, hogy legyőzze a világbajnokot, elsősorban az lehet a cél, hogy minél közelebb legyen hozzá, amivel pontokat vesz el a riválisoktól.

Verstappen parádés előzése Leclerc ellen a győzelemért Imolában (videó)

Szombaton a sprintfutamot nem a legjobb helyzetből várhatta, csak a 7. helyről vághatott neki a távnak, ám ennek ellenére egészen a harmadik helyig kapaszkodott fel. Ezzel övé volt a második legnagyobb felzárkózás, összesen négy helyet jött előre.

Lapozó: 1 2