Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,738 $

F1 2023: még mindig óriási a Red Bull előnye

Fotó: EPA/ALI HAIDER
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Legalábbis a konstruktőri tabellán biztosan, ami sokat elmond a Red Bull idei évéről, ám ez lehet még szorosabb is.

A Red Bull a vártnál is erősebben kezdte a Forma-1 2023-as szezonját, akkor is, ha mindenki arra számított, hogy maradnak az élen. Ez a különbség néhol óriási volt, és amikor már kezdtek elhúzni, történt valami.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa

A hosszú szünet után az Azeri Nagydíjon a Ferrari nagyon gyors volt, olyannyira, hogy mindkét pole-t Charles Leclerc húzta be, bár ezeket nem tudta győzelemre váltani. A Ferrari tempója azonban szembetűnő volt, míg a sprintfutamot és a vasárnapi fő versenyt is Sergio Pérez húzta be.

Nem volt túl izgalmas a nagydíj vasárnap, de azt sem mondhatjuk, hogy elaludtunk volna. Ugyanakkor rengeteg verseny van még hátra, sok izgalmas nagydíjban lesz részünk, efelől kétségünk sincs.

Más kérdés, hogy a Red Bull előnye drasztikus a csapatok bajnokságában. Míg a Williams idén eddig 1 pontot gyűjtött, addig a címvédő már 180 pontnál jár. Az idei év meglepetéscsapata, az Aston Martin is majdnem 100 ponttal van lemaradva.

Ha megnézzük, hogy még mindig csak az idény ötödik futamára készülünk, ez igencsak drasztikus differencia. A Mercedes és a Ferrari sem áll túl jól, 76 és 62 pontot számolnak, addig mögöttük a McLaren már csak 14-et.