Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,557 $

F1 2023: a Red Bulll már most elhúzott, beszédes számok

A Red Bull elkezdett elhúzni a mezőnytől a konstruktőri versenyben, és pár futam múlva akár drasztikus is lehet a különbség.

...svg content...Fotó: EPA/JOEL CARRETT
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy rendkívül látványos Ausztrál Nagydíjon vagyunk túl, amiről már meg is jelent a hivatalos F1-es összefoglaló videó. A drámai pillanatok sem maradtak el, kezdve Charles Leclerc villámgyors kiesésével.

George Russell sem járt jobban a Mercedesszel, amikor elfüstölt alatta a technika, addig Nico Hülkenberg jobb hátsó kerekével szintén gondok adódtak a fallal való találkozás után. A legnagyobbat azonban nem a Haas versenyzője bukta, hanem Alex Albon a Williams volánja mögött, de szerencsére nem esett baja. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Fernando Alonso pedig ismét dobogós lett, bár volt miért izgulnia, mert Carlos Sainz Jr. kilökte őt a Ferrarival. A spanyol világbajnok szerencséjére ez közvetlen a leintés előtt történt, rögtön a harmadik újraindítás után.

A Red Bull már most elhúzhat

Ha megnézzük a konstruktőri tabellát, láthatjuk, hogy a Red Bull elkezdett elhúzni. Három veresny alatt 123 pontot gyűjtöttek, míg a második helyen az Aston Martin 65-öt, miközben a Ferrari mindössze 26 egységnél jár.

Kettejük közé ékelődött be a Mercedes 56 ponttal, akik pedig Russell kiesésével vesztettek sokat. A fiatal brit biztos dobogós lehetett volna, de nem volt szerencséje, és az autója még mindig nincs a Red Bull szintjén, ahogyan az Aston Martin és a Ferrari sem.

A sor a McLarennel folytatódik, akikről nem is oly rég közel top-csapatként beszélhettünk, ám az idei évük nagyon nehéznek ígérkezik. Éppen hogy csak megelőzik a 8 pontos Alpine-t, akiktől szintén messze többet vártak, míg a Haas autójában a vártnál több a potenciál.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.