Dollár
432,50 Ft
Euró
420,54 Ft
Font
470,25 Ft
Bitcoin
19,424 $

Ezzel segíthet a magyar kormány a taxisoknak az új, szigorú intézkedések idején

not image

A T-800-as

2020. november 12. - 05:19

Az operatív törzs szerdai eseménytelenén Schanda Tamás (ITM miniszterhelyettes) is részt vett, aki ismertetett pár fontosabb információt a támogatásokról.

Az operatív törzs szerdai sajtóeseményén Schanda Tamás (ITM miniszterhelyettes) is részt vett, aki ismertetett pár fontosabb információt a támogatásokról.

Soron kívül Kormányinfó: erre számíthatnak az önkormányzatok a hatalmas áremelkedéssel

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozásokat, az ott dolgozókat több eszközzel is segíteni fogják. Egyrészt adókedvezményekkel – ezek a cégek mentesülnek a szociális hozzájárulási adó, valamint a szakképzési és rehabilitációs hozzájárulás fizetése alól.

A kisvállalati adózók esetében nem számítanak be az adóalapba a személyi jellegű kifizetések, másrészt pedig bértámogatásokkal is segítik őket. A támogatás mértéke a munkavállaló bruttó bérének 50%-a.

Mindössze két feltételt kell ehhez teljesíteni: a munkavállalót ne bocsássák el, és meg is kapja a fizetését. A kormány arra is törekszik, hogy a vállalkozásokat ne terheljék feleslegesen a hosszas adminisztrációs folyamatokkal, az ágazati bértámogatást igénylőket.

A megyei, illetve a fővárosi kormányhivatalhoz kell benyújtaniuk ezeket a papírokat a cégeknek. Ezek a hivatalok 8 napon belül döntést fognak hozni a kérelmeket illetően. Az ezzel kapcsolatos dokumentációk már elérhetőek.

Auchanba és Sparba is hiába mennénk már este hét óra után

A vendéglátással foglalkozók számára a járulékkedvezmény és a bértámogatás melletti további könnyítésről is döntöttek, így például a tavaszi helyzethez hasonlóan a házhoz szállítás adminisztratív terheit csökkentik.

Ennek köszönhetően a taxisokat is bevonhatják a kiszállításba. Ez a személyszállítók számára is egy jó lehetőség a kieső forgalmuknak a pótlására. Az első hullámban is megvalósították ezt az intézkedést, és a visszajelzések pozitívak voltak. Emiatt döntöttek az újbóli bevezetés mellett.

Lidlbe és Aldiba sem mehetünk este 7 óra után

A szálláshely-szolgáltatók szintén jelentős összegű támogatást kapnak. Az állam megtéríti számukra a 2020. november 8. napjáig az elkövetkezendő 30 napra, azaz december 11-ig a nemzeti turisztikai adatszolgáltató központban regisztrált foglalásaik után számított nettó bevétel 80%-át.

Ebben az ágazatban is akkor kapható meg a támogatás, ha a vállalkozás nem bocsátja el a dolgozóit, és a bérüket kifizeti.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.