Clouds
21 Budapest
Dollár
359,90 Ft
Euró
390,92 Ft
Font
443,35 Ft
Bitcoin
22,965 $

Ezek az ingatlanok lehetnek olcsóbbak 2023-ban

TÉMÁK:
#Ház #lakás
Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Több fontos pillérre támaszkodhat idén az ingatlanpiac, bizonytalanságok azonban így is lesznek bőven.

Akár vásárlás, akár eladás a cél, idén sem lesz könnyű dolga egyik félnek sem, lévén a piac az infláció és a magas kamatok miatt stagnál, a lakásvásárlási kedv pedig erősen megcsappant az elmúlt hónapokban.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

Javulás vélhetően csak az infláció mérséklődésével várható majd, de sok függ attól is, hogy az energiaárak emelkedése milyen mértékben robban be az ingatlanpiacra, és mennyire durvul el 2023-ban.

A panellakások továbbra is népszerűek, a családi házak viszont olcsóbbak lehetnek

Amennyiben ugyanis sikerül legalább valamennyire kordában tartani a gáz- és villanyköltségeket, úgy mind a lakáseladási hullám, mind pedig az ebből következő árcsökkenés megállhat.

Mint a napi.hu megírta, ebből legfőképp a nagyobb alapterületű kistelepülési ingatlanok tulajdonosai profitálhatnak. A piaci túlkínálat azonban még alaposan átrendezheti a várakozásokat, mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

“A nagyobb ingatlanok közül a panellakások lehetnek a legnépszerűbbek. A nagyméretű családi-, iker- és sorházak esetében viszont elhelyezkedéstől függetlenül akár szemmel látható árcsökkenés is végbemehet 2023-ban” – tette hozzá a szakember.