Clouds
21 Budapest
Dollár
373,07 Ft
Euró
398,09 Ft
Font
454,16 Ft
Bitcoin
27,409 $

Extrém fagyokkal küzdenek az Egyesült Államokban és Kanadában is

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Rekordalacsony hőmérsékletre számítanak, jóval az átlag alatt alakulnak a maximumok.

Az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztette a lakosságot, hogy a sarkvidéki légtömeg várhatóan rekordalacsony hőmérsékletet eredményez majd.

Soron kívül Összefoglaló videón a Real Madrid drámai veresége a Barcelona ellen

Az ilyenkor szokásos átlagtól mintegy 7-17 fokkal alacsonyabb hőfok a Mississippi felső völgyétől New Englandig okoz extrém hideget, amely bár rövid ideig tart majd, annál veszélyesebb lesz – írja az Al Jazeera.

Percek alatt fagyási sérüléseket okozhat az extrém hideg

Az Egyesült Államok északkeleti részének legmagasabb hegycsúcsán, a Mount Washingtonon a legalacsonyabb hőmérséklet elérheti a -79 fokot, korábban ilyen hideget még sosem mértek az 1917 méter magas csúcson.

Bostonban vészhelyzetet rendeltek el az extrém hideg miatt, az iskolákat bezárták, a kanadai határ közelében pedig veszélyes hófúvásra hívták fel a figyelmet. Mindeközben Texasban továbbra is több százezren várják, hogy visszaállítsák az áramellátást, miután az előző napokban súlyos károkat okoztak a viharok.

Az alacsony hőmérséklet a Kanadából a magaslati áramlatok által hajtott hideg, száraz levegővel függ össze – mondta Bob Oravec, az Országos Meteorológiai Szolgálat vezető meteorológusa.

A torontói Pearson nemzetközi repülőtér arra kérte az utasokat, hogy legyenek türelmesek, mivel a hideg miatt késésekre kell számítaniuk. Montrealban pénteken és szombaton -38 és -48 Celsius-fok közötti minimumhőmérsékleteket várnak, az enyhülés azonban már vasárnap megérkezik.