Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Exatlon: őrült dráma Mexikó ellen, egy hajszálon múlt a történelmi győzelem

Egészen kis különbségen múlt, hogy ne Mexikó nyerje a nagy viadalt Magyarország ellen, de semmi szégyenkezni valójuk nincs.

...svg content...Fotó: Instagram/TV2
Style
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy egészen kivételes lehetőséget kaptak az Exatlon bajnokai és kihívói, mivel sikerült megállapodást kötni arról, hogy Mexikó legjobbjaival küzdhessenek meg egy kétnapos viadalon. A világ legjobbjaival szemben mérhette össze tudását és erejét a magyar válogatott.

Négy női-és férfijátékos lehetett ott a válogatottban, de ketten tartalékként, tehát ők csak akkor mehettek, ha megsérül valaki, vagy leváltják őket. Az első nap meglehetősen simára sikeredett, Mexikó válogatottja sem akarta elhinni, hogy milyen simán kikaptak. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Várható volt, hogy a visszavágó napján feljebb fog kapcsolni a csapat, ahol a világ legjobb női exatlonosa is ott volt, aki szinten legyőzhetetlen. Elképesztő tapasztalattal és tudással rendelkezik, hiszen az elmúlt 1,5 évből 1 évet Dominikán tölthetett a versenyben.

Exatlon: egy eddig nem látott kép Annáról és Benőről

A második napra Krisztián átadta a helyét Andrásnak, ami rossz döntésnek bizonyult, mert még csak pontot sem tudott hozni. Nagyon hiányzott Krisztián sebessége és ügyessége, de Iza sem tudott igazán mit kezdeni a mexikóiakkal. Krisztián félreállásával egyértelműen sokat gyengült a csapat, és ezt már nem bírták el.

Nagyon erősen vágtak vissza a világ legjobbjai, és mivel döntetlen lett az eredmény a két nap alapján, jött egy utolsó kör, ahol az nyert, aki először eléri a három pontot. Itt sokkal kiélezettebb volt a harc, és 2-2-re állt az állás, amikor jött a mindent eldöntő futam.

A mindent eldöntő futamon a szabályok értelmében négy versenyzővel teljesítették. A mexikóiak az abszolút legjobbakkal állt ki, míg a magyaroknál Anna és Ákos küzdött az utolsó pontért. Anna köre nem volt tökéletes, így komoly lett a mexikóiak előnye, ám ők is hibáztak, ami esélyt adott Ákosnak.

Az egyik oldalon Mati, a világ legjobb női játékosa állt, addig a másikon Ákos. Hihetetlen szoros volt, de Mati megcsinálta, bizonyítván, hogy ő a legjobb. Ha Anna köre jobban sikerül, akkor lehetséges, hogy Ákos megcsinálta volna, de ezt már soha nem tudjuk meg.

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.