Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,964 $

Az euróövezetben is lassult az infláció

Az elemzői várakozásokhoz képest azonban kisebb mértékben.

Fotó: unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken közzétett jelentése alapján tovább lassult az euróövezeti infláció, a januári 2,8 százalék után februárban 2,5 százalékos volt annak mértéke. Tavaly februárban azonban még 8,5 százalékos volt az inflációs adat.

A szakemberek ugyanakkor ennél jobb számokat vártak, havi összevetésben ugyanis 0,6 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, ez a mutató januárban 0,4 százalékos volt. Az energiaárak az egy évvel ezelőttiekhez képest szintén kisebb mértékben (3,7%) csökkentek a januári, 6,1%-os visszaesést követően. Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Az élelmiszerek, dohányáruk, valamint az alkoholtermékek árának éves növekedése 4 százalékra lassult a januári 5,6 százalékot követően. A szolgáltatások 3,9 százalékos drágulása viszont alig maradt el a januárban közzétett adatoktól.

Az energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó, úgynevezett maginfláció 3,1 százalékra lassult az előző havi 3,3 százalék után. Összehasonlításképp, tavaly februárban a maginfláció 5,6 százalék volt. Az Eurostat a végleges februári adatokat március 18-án közli.

Folytatódik az árcsökkentés a Lidl-nél, újabb 60 termék árát vitték lejjebb tartósan

Az áruházlánc már több mint 600 termék árát csökkentette az árcsökkentési programja keretében, amihez április elejétől újabb 60 árucikk csatlakozott.