Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
466,49 Ft
Bitcoin
57,751 $

Súlyos légicsapás a háborús régióban, 38-an hunytak el

A világ egyik legborzalmasabb polgárháborús helyzetének kellős közepén 28 emberrel végzett egy légicsapás.

...svg content...Kormánypárti tüntetõk a lázadó Tigréi Népi Felszabadítási Front (TPLF) elleni tiltakozáson Addisz-Abebában 2021. december 5-én. A központi kormányra egyre nagyobb nyomás nehezedik, ugyanis a TPLF erõi egyre közelednek a fõvároshoz. MTI/EPA
Afrika
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Etiópia az elmúlt bő egy év során saját magával állt háborúba, az erővonalak elsősorban Abij Ahmed kormányerői és a Tigré Népi Felszabadítási Front (TPLF) között húzódtak. A helyzetről és annak felfoghatatlan borzalmairól ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A harcok továbbra sem hagytak alább, esetenként úgy tűnt, hogy a TPLF tud közel kerülni Addisz Abébához, máskor a kormányerők indítottak sikeresen offenzívát, kiszorítva ezzel a tigrinyákat a főváros közeléből. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

A harcok továbbra is embertelenek, folyamatosak a beszámolók különböző kínzásokról, csonkításokról, nemi erőszakról és mészárlásokról. Egyelőre még csak azt sem lehet látni, hogyan fog pacifikálódni a helyzet, totális háborúra készülnek a felek.

Az Africa News pedig egy újabb súlyos háborús eseményről számolt be: légitámadást indított az etióp hadsereg Tigré ellen, amelyben legalább 38 ember vesztette életét. A támadások elsősorban Alamata városának piacát célozták, ahol javarészt civilek tartózkodtak.

Ekubay Gebremehdin, Alamata biztonsági főnöke elmondta, hogy a drón- és légitámadások együttesen 38 ember életét követelték, valamint további 80 ember megsebesült különböző mértékekben. A helyi biztonsági erők azt is közölték, hogy az elmúlt napok során az etióp kormányerők folyamatos támadásokkal sújtották a régiót, amely zsinórban harmadik napja hoz halálos áldozatokat.

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.