Eszméletlen kamerát kaphat a Xiaomi 12 csúcsmobil

HoilNDI
not image

Kulcsár Péter

2021. november 25. - 21:58

A kínai gyártó újgenerációs zászlóshajójába minden bizonnyal egy 50 megapixel felbontású főszenzor kerülhet.

A Sparrows News hírportál a kínai Weibo közösségi oldalon szúrta ki az egyik bennfentes iparági szivárogtató által megosztott renderfotót, amelyen állítólag a Xiaomi next-gen mobiljának hátsó kameraszigete látható.

A korábban felröppent pletykák szerint a Xiaomi visszahozza a zászlóshajóiba a Full HD+ felbontású kijelzőt, ami komoly visszalépés lehet az 1440p-s panelekhez képest, melyeket a Mi 11 modellszéria készülékei kaptak meg.

Ezzel szemben a kamerákat sokkal erősebbé varázsolhatják, az 50 megapixeles monstrum ugyanis földbe döngölheti a piacon kapható telefonokba integrált szenzorokat, köszönhetően a pixelsűrűségének és a színhűségének.

Fotó: Weibo

A szivárogtató hozzátette, üzemidő terén sem kell majd szégyenkeznie a Xiaomi 12-nek, valamint azoknak is kiváló választás lehet a mobil, akik nem szeretnek vesződni a hosszadalmas töltéssel, ugyanis minden bizonnyal az okostelefon támogatni fogja a 100 W-os gyorstöltést.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A Qualcomm november 30-án mutatja be a legújabb Snapdragon chipet, amit első körben egy Xiaomiba fognak ültetni, ezért elképzelhető, hogy kapásból a 12-es széria alapmodelljébe szerelhetik.