Dollár
389,80 Ft
Euró
408,24 Ft
Font
471,01 Ft
Bitcoin
16,200 $

Kim Dzsongun a mullet frizurát is betiltja Észak-Koreában

Fotó: Flickr/Instant Vantage
not image

Borbély Fanni

2021. május 22. - 22:06

Kim Dzsongun észak-koreai diktátor állítólag egy bizarr új szabályt vezetett be az állampolgárokkal szemben, hogy megpróbálja őket kordában tartani.

A Koreai Munkáspárt Központi Bizottságának hivatalos lapjában, a The Rondong Sinmunban megjelent vezércikk szerint Kim fél az országban élő fiatalokra gyakorolt “dekadens” nyugati befolyástól, és attól, hogy mindez milyen hatással lehet a rendszerére.

Soron kívül Mexikói bokszoló fenyegette meg Lionel Messit a „tiszteletlen” ünneplés miatt 

Az aggodalmakra válaszul Kim állítólag betiltotta a szakadt és a szűk farmereket, most pedig az olyan hajviseleteket, mint például a mullet, amelyek nem tartoznak az országban engedélyezett 15 alternatív hajviselet egyikébe sem.

A Daily Express beszámolója szerint a drákói törvények kísérletet tesznek arra, hogy a központosított totalitárius államban minden nyugati befolyást megdöntsenek – írja a New York Post.

“A történelem döntő leckét ad nekünk arról, hogy egy ország gazdasági és védelmi erejétől függetlenül sebezhetővé válhat, és végül összeomolhat, mint egy nedves fal, ha nem ragaszkodunk a saját életmódunkhoz”

– áll a Rondong Sinmun szerkesztőségi cikkében.

“Óvakodnunk kell a kapitalista életmód legkisebb jelétől is, és harcolnunk kell azért, hogy megszabaduljunk tőlük”. A Yonhap hírügynökség jelentése szerint a vezércikk különösen a fiatalok számára szolgált figyelmeztetésül az “egzotikus és dekadens” életmóddal kapcsolatban.

A hírügynökség szerint Észak-Korea decemberben újra hatályba léptetett egy törvényt, amely szigorította a büntetést azokkal szemben, akik olyan videók birtokában voltak, amelyek Dél-Koreában készültek. A törvényt állítólag azért léptették újra életbe, hogy megállítsák a külső kultúra bármilyen befolyását a rezsimre és a népre.