Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

Észak-Korea betiltotta a szűk farmert, mondván az a hanyatló nyugati divat sajátja

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2020. május 24-én közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke felszólal az észak-koreai munkapárt központi katonai testületének ülésén Phenjanban. MTI/EPA/KCNA
not image

Nagy Noel

2021. május 19. - 22:09

Az észak-koreai diktátornak valóságos félelmévé vált, hogy a kapitalizmus divatja befolyásolhatja a fiatalok politikai véleményét, amely végül a megbuktatásához vezetne, így megelőző csapást mért.

Legújabb értesülések szerint Kim Dzsongun betiltotta Észak-Koreában a szűk farmereket, hogy továbbra is kontroll alatt tartsa a fiatalságot – számolt be róla az észak-koreai pártsajtó alapján brit Daily Mirror.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

A diktátornak állítólag nagy félelme, hogy a „dekadens nyugat” betör az országba a különböző divattermékeken keresztül, és a fiatalság véleményét elkezdi formálni, melynek a végső következménye az lehet, hogy a fiatalok elpártolnak az államvezetéstől.

Hogy ez véletlenül se történjen meg, az olyan „kapitalista” divatokat, mint a szűk és szakadt farmer, valamint a különleges hajviseletek, tiltólistára tették, mert ezeket egyértelműen a „kapitalisztikus” élestílus inváziójának” tekintik.

Kim Dzsogunt állítólag egyre inkább gyötri a gondolat, hogy egy napon majd megdöntik a diktatúráját, ezért már korábban is voltak ehhez hasonló döntései. Volt olyan, akinek munkatábor volt a büntetése azért, mert különleges divatba öltözött.

„A történelem megtanította számunkra a fontos leckét, hogy egy ország sebezhetővé válik és végezetül összeomlik, mint egy nedves fal, függetlenül a gazdasági és védelmi erejétől, ha nem ragaszkodik a saját életstílusához. Ügyelnünk kell, hogy a kapitalizmus életstílusának egy pici szikrája se törjön parazsat és harcolnunk kell ellenük”

írták a pártlapok.

Ráadásul, mint a Yonhap hírügynökség megtudta, a Kim-rezsim állítólag több „bűncselekménynek” is szigorította a büntetési tételét, például azokét, akiknél Dél-Koreában készített videókat találnak. Nemrégiben ráadásul még a VB-selejtezőktől is visszaléptek, és egyes beszámolók szerint komoly gazdasági nehézségekkel küzdenek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.