Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Észak-Korea négy cirkálórakétát lőtt ki a Japán-tengerre

Észak-Korea négy stratégiai cirkálórakétát küldött fel a levegőbe a Japán-tenger felé, amivel megint határozottan üzentek.

...svg content...Fotó: Észak-koreai rakétakísérletről szóló tudósítást néznek emberek a szöuli központi pályaudvar tévéképernyőjén 2023. február 18-án. A dél-koreai és a japán hadsereg közlése szerint Észak-Korea a nap folyamán újabb ballisztikus rakétát lőtt ki a tenger felé. MTI/AP/Ahn Jung Dzsun
Ázsia
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Észak-Korea az elmúlt napokban többször is provokálta Japánt és Dél-Koreát, miközben az USA-t is megfenyegette a dél-koreai hadgyakorlata miatt. Mindeközben a szakértők azt jelezték előre, hogy az elzárt északi rezsim nukleáris tesztre készülhet.

Erre 2017 óta nem volt példa, miközben rengeteget rakétatesztet hajt végre Phenjan. Az állami média arról számolt be, hogy Észak-Korea négy stratégiai cirkálórakétát lőtt próbaképpen a Japán-tengerbe, demonstrálva ezzel a nukleáris erejüket.

A négy Hwasal-2 rakétát az Észak-Hamgyong tartománybeli Kim Csaek város térségéből lőtték ki a Japán-tenger felé, ami Keleti-tengerként is ismert. 2 000 kilométert tettek meg a rakéták, mielőtt azok célt értek – írja a France24.

A jelentésben azonban nem adtak információt arról, hogy mi volt a célpont. A KCNA azt írja, hogy a koreai vezetőség nagyon elégedett volt a gyakorlat eredményével, ami egyértelműen demonstrálta a KNDK nukleáris harci erejét.

Észak-Korea továbbra sem hajlandó leállni az atomfegyverek fejlesztésével, és nem tárgyal az USA-val. Ellenségként tekintenek az amerikai vezetésre, mely közös hadgyakorlatokat tart Dél-Koreával, de azt tagadják, hogy egy esetleges Észak-Korea elleni inváziót szimulálnának.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.

Reagált az itthon is akkumulátor-gyárakat üzemeltető SK ON a pénzügyi nehézségekkel kapcsolatos hírekre

Az utóbbi napokban felröppent hírek szerint a vállalat vezetősége vészhelyzetet jelentett be a folyamatos veszteségek miatt, ám az SK ON szerint csak elkerülni szeretnék azt.