Dollár
431,14 Ft
Euró
422,90 Ft
Font
481,91 Ft
Bitcoin
19,675 $

Észak-Korea több mint 1 millió arcmaszkot importált azelőtt, hogy „legyőzte” a covidot

Fotó: A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un első számú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára védőmaszkot visel, miközben megtekint egy gyógyszertárat Phenjanban 2022. május 15-én. A KCNA május 16-i jelentése szerint az előző 24 órában 392 920 ember kapta el a koronavírust az országban, összesen eddig 1 213 550-en fertőződtek meg, és 50-en meg is haltak, mióta az ország az előző héten elismerte, hogy ott is megjelent a koronavírus. MTI/EPA/KCNA
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 21. - 12:54

A szállított áruk között félig vagy teljesen meghántolt rizs, szójaolaj, kristálycukor és cigaretta is szerepelt.

Észak-Korea jelentős mennyiségű arcmaszkot és gumikesztyűt hozatott be Kínából, nem sokkal azelőtt, hogy a múlt hét folyamán bejelentette, „sikeresen legyőzték” a koronavírust, mivel július 29-től nem regisztráltak új, „lázas megbetegedésekkel” kapcsolatos esetszámokat.

Ez felveti a kérdést, vajon mennyi igaz abból, hogy „véget ért a covidhoz köthető küzdelmük”, hiszen a kínai vámhatóság adatai szerint júliusban 44 307 dollár értékű csomagot, benne 1,23 millió maszkkal és 15 ezer pár gumikesztyűvel juttattak el az országba, ami jelentősen meghaladja az előző havi 17 ezret.

Emellett az is kiderült, hogy Észak-Korea januártól júliusig 11,93 millió maszkot importált Kínából, míg májusban semmilyen covid-megelőzési vagy ellenőrzési terméket sem vásároltak – derül ki a CNN beszámolójából.

Kína Észak-Koreába irányuló július havi exportja 59,74 millió dollárra emelkedett a júniusi 19,05 millióról, amely tartalmazott többek között félig vagy teljesen meghántolt rizst, szójaolajat, kristálycukrot, cigarettát, dinátrium-karbonátot és természetes gumiból készült füstölt lemezeket is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.